Fotoreportáž  z turnaje  DEKSTONE STREETBALLHUS 

Pět desítek fotografií Luboše Kozla  nám dají nahlédnout na to. co se dělo v sopbotu 11. července 2020 na českotřebovském zimním stadionu. Streetballový turnaj  se hrál po sice třiadvacáté, ovšem  jako "číslo 24" a ten třidvacátý ročník, který jsme tedy letos "přeskočili",  se odehraje až v roce příštím. To vše vhledem k tragickému úmrtí legendy Kobeho Bryanta  Proto je letos turnaj uveden s tímto podtitulem: Streetballhus:" #24 pocta Kobemu Bryantovi", který právě nosil na dresu toho číslo.  
Turnaj DEKSTONE STREETBALHUS se koná v České Třebové od roku 1995. Současný pořadatel turnaje - Marek Trejtnar dokázal během let vytvořit skutečně velký turnaj, kde se sice nelítostně bojuje o každý míč a každý koš, ale kde současně vládne kamarádství, dobrá nálada, kde jsou zdařilé doprovodné akce a daří se rozvíjet i charitativní rozměr turnaje. To ocenili při zahájení turnaje i hosté: starostka Magdaléna Peterková  a hejtman Martin Netolický.
Turnaj má tradičně své patrony. Letos jimi byly dvě velmi známé osobnosti -  komentátoři sportovního kanálu České televize Barbora Černošková a Jiří Kalemba.
Ke změně pořadí ročníku vedl pořadatele k tomu vedl záměr šířit Kobeho odkaz , který ovlivnil nebo může ovlivnit v jakékoli naší aktivitě každého z nás. Kobe Bryant dalece přesáhl hranice basketbalu.
Ani letos v úvodu turnaje nechybělo společné fotografování všech účastníků s pořadateli i hosty.
Na šesti streetballových kurtech pak bojovalo o vystavené poháry a další umístění ve skupinách  36 týmů mužů, 12 týmů žen a také 5 týmů dorostenecké kategorie U15. Hrálo se opět podle osvědčeného  systému, s vlastními míči a bez rozhodčích. Celý turnaj byl tak striktně založen na hře fair play všech účastníků! 
I letos probíhaly individuální soutěže a exhibice ve smečování, střelbě trojek a dosažení nejkurióznějšího koše . Umělý povrch na zimním stadionu všem vyhovoval,  na všech kurtech byly prakticky stejné podmínky. 
I letošní turnaj byl opět spojen s dětským sportovním dnem s různými aktivitami, soutěžemi  a atrakcemi. Dařilo se to i pod střechou zimního stadionu.  V letošním roce organizátoři opět spolupracovali  s neziskovou organizací "Každý koš pomáhá" na charitativní akci určené na pomoc hendikepované osobě.   (Foto Luboš Kozel)

Slavnostní zahájení s hosty a patrony turnaje

Barbora Černošková zahajuje sbírku. Každý koš pomáhá handicapovaným dětem ..... Podobně jako v předchozích letech.
 



Starosta Litomyšle Daniel Brýdl zde byl podpořit svého syna (s míčem) - při utkání s Českou Třebovou v kategorii U 15


Sobota 11. 7. 2020 - DEKSTONE STRETTBALHUS - Pocta Kobe Bryantovi