Svinnský kros 2020 se běžel po jedenácté 


Vítězové jednotlivých kategorií:

Muži A  Patrik Weber 19:18 (USK Praha)
Muži B František Fajfr 22:10  Žamberk
Muži C Martin Vacek 22:01 Iscarex
Muži D Vacarda Vladimír 22:59
Muži E Červ Miloslav (Polička) 37:30
Ženy A jediná startující  Ivana Klímová, Polička 26:10
Ženy B Jana Jiroušková 24:56 Prestige Cycling team ČT
Ženy C Anna Krátká, Hvězda Pardubice 27:41
Ženy D Jana Matyášová (Silvita) 25:10
Juniorky Šedová Tereza  23:34 Vencl tým
Junioři Jan Šimůnek 19:39 Iscarex
V hlavním závodě na 5400 metrů (6 kol) startovalo 68 startujících - 43 mužů a 25 žen a dalších 62 závodníků  v mládežnických kategoriích. Dále se běžel Svinnský kros pro příchozí na 2700 metrů (3 kola), kde startovalo dalších 15 závodníků.
Celkem tak ve Svinné 7. srpna  2020 startovalo 145 závodníků, což lze považovat za slušný počet v horkém letním počasí. Takové počasí je na tomto závodě od jeho počátku před 5 lety. Traťový rekord letos při závodě nebyl překonán. Vítěz Patrik Vebr byl v cíli spokojený, byl to vlastně letos jeho první běh v terénu a hned vítězný.

V cíli přivítali pořadatelé nejrychlejšího závodníka Patrika Vebra  z USK Praha po 19. minutách a 18 sekundách, druhým nejrychlejším byl Filip Záveský  a třetí nejrychlejší čas dosáhl  junior Jan Šimůnek z českotřebovského Iscarexu.  Traťový rekord Radka Hübla 18:23 zůstal neohrožen. Nejrychlejší ženy  byly z juniorské kategorie - Tereza Šedová  a Vendula Stránská  z Vencl týmu Ústí n.O.  Třetí nejrychlejší byla Třebovačka Jana Jiroušková.  Ocenění vítězů  bylo provedeno samostatně v Patrik Vebr je absolventem českotřebovského gymnázia, nyní studuje a sportuje v Praze. Je odchovancem z orlickoústecké atletické líhně.

Také po organizační stránce všechno klapalo, byly zajištěny na dobré úrovni byly zajištěny všechny služby, od parkování až po občerstvení, které zajišťoval Obecní spolek Svinná.

Spokojený byl i organizační tým, závod proběhl bez organizačních zádrhelů a měl dobrou účast sportovců.  Další běhy v regionu se postupně stále ruší, např. Černovírský kros, který se měl běžet o dalším víkendu.  Zde bude naopak  vlastně znovu zařazen srpnový Pekelný kilometr na sjezdovce Peklák. Ze série pěti závodů se poběží jen tento jeden jediný a jeho výsledky se budou započítávat do letošního (osekaného) Iscarex poháru. Výsledky závodníků v závodech tohoto poháru, které se uskutečnily se postupně sčítají, slouží však především pro orientaci jednotlivých závodníků a vzhledem k omezenému počtu závodu nebude možné vyhlásit celkové pořadí tak, jako tomu bylo v  minulých letech.
 
Pořadí nejlepších  bez ohledu na věk závodníka

  Organizátoří, bez který by Svinnský kros nebyl - netřeba je představovat....

Na startu bylo 68 závodníků na celou trať a 15 dalších, kteří běželi závod na 3 kola.
Rozhodčí bez kterých by to nešlo
 
 Nejlepší junioři, Jan Šimůnek na 1. místě měl 3. absolutní čas a je velkou nadějí Iscarexu.
 Nejlepší juniorky, které měly nakonec nejlepší časy Tereza Šedová a Vendula Stránská....
 
Absolutní vítězové Tereza Šedová a Patrik Weber - vpravo nejlepší a jediná žena ve věkové  kategorii A Ivana Klímová