Českotřebovský deník  355/2021 (20/9)
Nové video Českotřebovského deníku: Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby

Díky velkému nasazení Komorního orchestru Jaroslava Kociana a pěveckého sboru Bendl se v sobotu 18/12 2021 konala v kostele sv. Jakuba v České Třebové Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Koncertní provedení Rybovy mše uvedl místostarosta Josef Kopecký a slavnostní ráz této události dodala také také svým vystoupením starostka Magdaléna Peterková.
Dirigent Bohuslav Mimra pozval na provedení mše osvědčené sólisty: Sopránový part zpívala Jana Ženková, altový Magdaléna Zemková, tenorový part Josef Jan Pokorný a bas kdo jiný než František Čech, který zde vystupuje pravidelně od roku 1994, tedy zpíval nyní po šestadvacáté! Komorní orchestr Jaroslava Kocian a hrál v plném složení posílen o další dechové nástroje a v plné sestavě nastoupil také pěvecký sbor Bendl, pro který to vlastně bylo v letošním roce první vystoupení na českotřebovské půdě. Zaplněný kostel odměnil všechny zpěváky a muzikanty snad více než pětiminutovým potleskem.

ZEMŘELI, ABYCHOM ŽILI
Váleční hrdinové a oběti válek na Českotřebovsku

Kdyby měl
někdo z vás zájem
o dárek pod stromeček
pro někoho
nebo pro sebe,
nabízím tuto knihu.
Mám 700 výtisků
a oficiální prodej
začne v lednu.
Kniha má 540 stran.
Cena je 495 Kč.

 

 

 

 

 

 

Vladimír HAMPL ml.
autor knihy 
U Rybníčka 1517
Česká Třebová   
vlhampl@gmail.com
Více ZDE

OČKOVÁNÍ NA AGELU TENTO TÝDEN : Po - St 9 - 15 hodin
23. ročník Iscarex poháru vyhodnotili netradičně v Javorce

Vyhlášení výsledků 23. ročníku Iscarex poháru se konalo v dávno vyhlášeném termínu 18. prosince, ale na jiném místě než v posledních letech. Místo tradičního Kulturního domu v Němčicích, kde končil Iscarex pohár v posledních letech,  se závodníci a přátelé Iscarexu sešli  v sobotu 18. prosince v České Třebové v parku Javorka (u Bennewitzova pavilonu) ve 13 hodin. Připomeňme, že v dřívějších dobách byl posledním závodem poháru pravidelně Běh Parníkem a vyhlášení soutěžního ročníku se konalo v tělocvičně parnické školy.  
Počasí odpovídalo roční době, ale nepršelo, nesněžilo ani nemrzlo. Teplota byla těsně nad nulou bez srážek a sem tram  dokonce na chviličku vykouklo i sluníčko.  Účast byla dobrá, svědčí o věrnosti sportovců a je to pro organizátory velké potěšení a vzpruha do další práce. Dobrou zprávou pro všechny také bylo, že restaurace vedle pavilonu bude otevřená a tak bylo možné si zakoupit něco na zahřátí. Zimní podmínky ovšem znamenaly, že na stupních vítězů byly dresy jednotlivých týmů vyměněny za péřové bundy. Byla to ovšem dobrá akce, ukázka, že pořadatelé dokázali i v nevýhodných podmínkách nejen zorganizovat sportovní seriál, ale také jeho  slavnostní vyhodnocení.
Vyhlášení vítězů 23. ročníku Iscarex poháru také sledoval Českotřebovský deník, který připravuje z této sportovní slavnosti na závěr sezóny také video. Bude uvedeno podle možností co nejdříve. Nebude to ovšem zítra, protože Vánoce se kvapem blíží a přípravy je třeba rychle dokončit. Uvedu zatím alespoň pár fotografií.  
Iscarex pohár má dobře vedenou a zajímavou statistiku,, která ukazuje kolik práce mají pořadatelé při dosavadních 23 ročnících poháru za sebou. Je až neuvěřitelné kolik závodů bylo absolvováno. Jejich výsledky jsou centrálně sledovány po celou dobu posledních 23 let a je dobrou zprávou, že 23. ročníkem to všechno neskončí a že "karavana opět pojede dál".... Ke studiu statistik Iscarex poháru se vrátíme znovu v některém dalším speciálu, nyní o vánočních svátcích bude více času.... (mm)