Předávání maturitních vysvědčení na českotřebovském gymnáziu 11. června 2021
Proměnlivé počasí s odpoledními bouřkami zasáhlo a tak se předávání maturitních vysvědčení v oktávě nemohlo konat na gymnaziální zahradě, ale v rámci připravené "mokré varianty" pod střechou v přízemí školní budovy v učebně biologie.
O hodinu později se počasí ustálilo, vyjasnilo se a tak se už mohla slavnost předávání maturitních vysvědčení pro čtyřleté studium již mohla uskutečnit na upravené školní zahradě. 
Akce se podobně jako v předchozích deseti letech zúčastnil také hejtman Pardubického kraje  Martin Netolický. Byl zde nejen jako zástupce zřizovatele, ale také jako absolvent školy. Připomněl, že svoje maturitní vysvědčení získal tehdy v obřadní síni  českotřebovské radnice před 20 lety v roce 2001. A nakonec bylo vzpomenuto, že  kulaté výročí spojené s předáním maturitního vysvědčení na této škole si letos uvědomuje také ředitel školy Josef Menšík, který zde maturoval (před 35 lety) v roce 1986. Společně s letošními absolventy tak mají v hlavičce maturitního vysvědčení stejný název školy "Gymnázium Česká Třebová" a jsou tak vlastně (do jisté míry) spolužáci.
Ředitel školy odměnil v obou třídách ty maturanty, kteří se mimořádně podíleli na reprezentaci školy na odborných či sportovních soutěžích  a absolvovali s vynikajícím prospěchem. Odměny zajistil Spolek Gymnázia. Dárek pro absolventy také připravil zřizovatel školy - Pardubický kraj.  Předání vysvědčení  nakonec dobře dopadlo, žádné neuplavalo do blízkého zahradního jezírka (jako v loňském roce) a slavnost se podařilo stihnout ještě do příchodu další bouřky a s ní spojené přeháňky.
Z předání maturitních vysvědčení v  obou  maturitních třídách uvádíme fotoreportáž, fotografie Luboš Kozel a Milan Mikolecký. Ze slavnosti připravíme také krátké video. (mm)
1. slavnost "pod střechou" v učebně biologie - oktáva (třídní uč.Mgr. Pavla Pecháčková)

 

2. (zahradní) slavnost na školní zahradě - třída 4. C  (třídní Mgr. Jarmila Petrová)