Návštěvnost webu Českotřebovského deníku v srpnu 2021
Podle analýzy statistik návštěvnosti lze sledovat jak denní, tak dokonce minutové návštěvy webu, zjišťovat kolik návštěvníků  zamířilo na web přímo a kolik sem bylo odkázáno z jiných webových stránek, zjišťovat technické vybavení návštěvníků  apod. Z těchto údajů lze pak třeba zjistit, že (až na výjimky) je např. nejmenší návštěvnost stránek Českotřebovského deníku obvykle v sobotu, zatímco v neděli se již zvyšuje a největší návštěvy  byly v prvních dnech týden. Lze určit kolik procent návštěvníků sleduje web denně, kolik s různým delším intervalem. Zajímavé je že roste počet uživatelů, sledujících webové stránky z mobilních telefonů a dá se zjistit i průměrná doba prohlížení stránek, tedy průměrná doba návštěvy webu. 

Uveďme  nyní některé grafické přehledy, které dokumentují návštěvnost uplynulého měsíce srpna:

Ne každá "věc" pověšená na web však nemá svůj měřící kód, to má vždy soubor deníku příslušného dne a pak také některé důležitější články s širší platností. Sledovat můžeme období, které si ve statistickém přehledu vybereme a sledovat a porovnávat např. návštěvnost webu v daném měsíci letos, loni či předloni. Do letoška  byl ovšem využíván jiný měřící server "Na vrcholu.cz", která v lednu t.r. ukončil činnost, data z minulých let však zůstávají přístupná.

Sledujeme také počty návštěv z ciziny. V měsíci srpnu se např. web Českotřebovského deníku navštívili uživatelé z 26 států světa, celkový počet návštěv byl 387, nejvíce ze Slovenska, z Francie z Číny,  USA, Chorvatska a Německa.  Na web se ale také přihlásili z Austrálie, Jižní Afriky, Vietnamu, Indonésie nebo z Brazílie..