Jak to ti Kohouti dělají - mají stále čisté konto!                 

Kohouti jsou nadále stoprocentní. Jinými slovy, ani v osmém mistrovském utkání hokejisté České Třebové nezaváhali. Ve středu se představili v Chocni, kde – znovu po gólovém uragánu ve třetí třetině – zaslouženě vybojovali další tři body.

Choceň - Česká Třebová 4:8 (3:2, 1:3, 0:3)

Branky: 8. Šeda (Krejza, Novotný), 16. Adámek (M. Pilař, Lichtág), 16. Novotný (Šeda), 32. Krejza (M. Půlpán, Novotný) – 7. Semorád (Korhoň), 15. Korhoň (Schejbal, T. Prachař), 24. Ostřanský (Augustin, Sedlák), 29. Vaňo (Plášek), 31. Sedlák (Augustin, Pavlovský), 42. Pavlovský (Korhoň, Ostřanský), 44. Augustin (Pavlovský, Ostřanský), 58. Ostřanský.
Rozhodčí: Rulíček – Landsmann, Mikula. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1 Diváků: 369. Střely na branku: 34:46. Nejlepší hráči: Novotný, Šeda - Sedlák, Ostřanský, Pavlovský, Augustin, Korhoň.
Choceň: Valenta – Šeda, Novák, Rudy, Kalous, Knytl, Pazdera – Novotný, M. Půlpán, Krejza – P. Prachař, Jan Polák, L. Pilař – Lichtág, Adámek, M. Pilař – Michalec.
Česká Třebová: Ament – Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Král – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Korhoň, T. Prachař, Semorád – Veverka, Fúzik (21. Vaňo), Plášek - Stolín, Čada.

Domácí začali velmi aktivně, od první minuty stříleli na českotřebovskou branku prakticky ze všech pozic. V čase 4:41 byl vyloučen Plášek (hákování), Kohoutům však hra v oslabení vyšla na jedničku. Korhoň skvěle uvolnil Semoráda, který v čase 6:18 zakončil svůj nájezd ukázkovým blafákem – 0:1.

Hosté vedli necelou minutu. Rychle doplatili na nedůslednost ve vlastním obranném pásmu, kterou v čase 7:14 potrestal choceňský obránce Šeda – 1:1. Vzápětí se za hostující obránce (Schejbal – Jemelka) snadno dostal P. Prachař, jehož šanci zlikvidoval brankář Ament.

V polovině první třetiny spálili Kohouti tři gólovky (Plášek, Pavlovský, Augustin), prosadili se při své první přesilové hře. Vyloučení Lichtága (podrážení) potrestal v čase 14:48 Korhoň – 1:2.

Kdo by v tu chvíli čekal, co přijde vzápětí…

Hokejisté Chocně hráli jednoduše a důrazně, což na „spící“ Kohouty v této fázi střetnutí stačilo. V čase 15:06 vyrovnával Adámek – 2:2 a v čase 15:47 završil obrat Novotný – 3:2!!

Začátek druhé třetiny ovládli Kohouti. Při signalizované výhodě si hosté vyměnili v útočném pásmu dvacet přihrávek, obléhání zakončil v čase 23:54 trefou do černého Ostřanský – 3:3.

V polovině derby se hosté dostali do dvougólového vedení. V čase 28:38 skóroval Vaňo, kterému skvěle přihrával Plášek – 3:4.

Zajímavý zápas se dostával do vyšších obrátek. Po dalším okénku v obraně Kohoutů měl vyrovnávací gól na holi L. Pilař, jehož nájezd kryl gólman Ament. Vzápětí byl vyloučen Polák (sekání) a Kohouti udeřili, v čase 30:16 se v koncovce s přehledem prosadil obránce Sedlák – 3:5.

Situace z první třetiny se bohužel opakovala, hosté znovu inkasovali chvíli poté, co se radovali ze vstřeleného gólu. Choceňskému Krejzovi stačilo pouhých padesát vteřin k tomu, aby v čase 31:06 vrátil svůj tým do hry – 4:5. Hra se pak trochu přiostřila, ve zbývající části druhé třetiny měli domácí tři a hosté dva vyloučené hráče.

Dalších gólů se čtyři stovky fanoušků dočkaly až v závěrečné třetině, k radosti těch českotřebovských padly všechny do domácí branky.

Krátce po zahájení hry, v čase 40:49, mířil přesně Pavlovský – 4:6. Když po krásné kombinační akci zvýšil v čase 53:13 Augustin, bylo hotovo – 4:7. Hosté předváděli technický hokej, při kterém dostávali viditelně unaveného soupeře pod stále větší tlak. Pět minut před koncem Ostřanský zblízka přestřelil, v čase 57:45 napřáhl tři metry za modrou a tvrdou ranou propálil domácího brankáře poosmé – 4:8.
  •  

  • HLAS PO UTKÁNÍ:

    Martin Filip, trenér Kohoutů:
    „Derby mělo kvalitu, emoce a slušnou diváckou kulisu. Důležité bylo, že jsme se poučili z chyb, které jsme dělali v první třetině. Postupně se výkon mužstva zvedal, především v závěrečné třetině jsme bojovného soupeře přehrávali. Pozitivní je, že po zranění poprvé nastoupil útočník Jakub Fúzik.“
    Další výsledky: Litomyšl – Hlinsko 2:4, Moravská Třebová – Lanškroun 4:1, Chrudim – Polička 5:1.
     
    PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

    NEDĚLE 30. října: Česká Třebová - Litomyšl, od 17.00 hodin.
     
    Tabulka:
    1 Česká Třebová  8  24
    2 Moravská Třebová  8  16
    3 Litomyšl  9 15
    4 Chrudim  9 15
    5 Hlinsko   7  13
    6 Choceň   8   9
    7 Lanškroun  7  3
    8 Polička    8   1

    Jak zápas vidí HC Choceň

    Lídr potvrdil roli favorita

    27.10.2022 | Dušan Přikryl

    Okresní derby začal lépe Spartak, jenž se po úvodní třetině ujal vedení 3:2. V prostředním dějství se vývoj utkání otočil a šťastnější odcházeli do kabin naopak hosté. Kohouti pokračovali aktivně i nadále a vítězství už jen pečetili třemi góly.