Kohouti v Jaroměři: 4 góly v závěrečné třetině                    

Těžkou sérii tří utkání hraných na ledě soupeře zakončili hokejisté České Třebové v Jaroměři, která dokáže potrápit každého favorita. Nedělní zápas to potvrdil, výhra našeho týmu přišla na svět v závěrečné třetině. V nejlepším světle se předvedl útočník Vojtěch Augustin, který tři góly vstřelil a na další tři přihrál svým spoluhráčům.

Jaroměř - Česká Třebová 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)

Branky: 16. Rind (Souček, Hájek), 30. Brožek (Kašpar, Voňka) – 3. Augustin (Filip, Daněk), 36. Augustin (Pavlovský), 41. Ostřanský (Augustin, Sedlák), 45. Fúzik (Augustin, Semorád), 51. Augustin (Semorád, Sedlák), 55. Pavlovský (Ostřanský, Augustin).
Rozhodčí: Pecha – Bednář, Rinštuk. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:3. Střely na branku: 22:40. Diváků: 102. Nejlepší hráči: Bujňák – Augustin, Pavlovský, Sedlák, Semorád.
Jaroměř: Vích – Bujňák, Voňka, Kotrč, Sýkora – Brožek, Kašpar, Holub – Štohanzl, Tomášek, Jahelka - Hájek, Souček, Rind.
Č. Třebová: Kraus (18. Ament) – Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Daněk, Král, Hradil – Augustin, Filip, Pavlovský – Fúzik, Semorád, Ostřanský – Čada, Veverka, Vaňo -  Stolín.
1. třetina
Do první gólové šance se hned v 1. minutě dostal Semorád, jehož pohotová rána skončila v lapačce připraveného gólmana Vícha. Záhy přišel první gólový úder Kohoutů. Po Veverkově přihrávce se tvrdým švihem v čase 2:34 trefil a cestu za nedělním hattrickem zahájil útočník Augustin – 0:1.
Hosté přežili vyloučení Semoráda, při vlastní přesilovce měli štěstí, protože slibnou příležitost nedokázal proměnit domácí útočník Holub. V polovině první třetiny byl vyloučen Pavlovský, jeho spoluhráči se znovu ubránili.
Dobře bruslící Jaroměř se ještě v první třetině radovala z vyrovnávací branky. Voňkovu střelu stihl brankář Kraus pouze vyrazit a volný Rind jej pohotově vrátil za jeho záda, stalo se v čase 15:16 – 1:1.
V čase 17:52 byla hra na několik minut přerušena, po nájezdu domácího Kašpara zůstal ležet českotřebovský brankář Kraus, jehož místo poté zaujal Ament. O hezkou tečku za první třetinou se ve 20. minutě postarali pohotově střílející Fúzik a bravurně chytající Vích.
2. třetina
Druhé dějství odstartovalo trochu pomaleji. V čase 26:08 byl vyloučen domácí Sýkora, v čase 27:52 a 28:31 byli na trestnou lavici vykázáni Ostřanský s Pavlovským. Jaroměř získala výhodu dlouhé přesilovky pět na tři (81 vteřin), kterou po rychlé kombinaci v čase 29:09 proměnil ve vedoucí gól Brožek – 2:1. Domácí pokračovali v klasické přesilové hře (82 vteřin), Kohouti naštěstí už neinkasovali.
Oddechový čas (32:49), změny ve složení jednotlivých útoků a využitá přesilovka postavily Kohouty na nohy. V čase 35:08 byl faulován Filip a hostující tým potřeboval na vyrovnání 39 vteřin. Svůj druhý gól vstřelil v čase 35:47 s chutí hrající Augustin – 2:2. O malý okamžik později přihrál Vaňo do gólové šance Semorádovi, kterého vychytal pozorný Vích.
3. třetina
V úvodu závěrečné třetiny využili Kohouti druhou přesilovku, v čase 40:57 se šikovnou tečí prosadil Ostřanský – 2:3. Přesně o čtyři minuty později předvedl hezkou individuální akci českotřebovský kapitán Fúzik. Nejprve snadno obešel obránce, když nasazoval k blafáku, puk se mu svezl po holi a pod tělem překvapeného brankáře putoval až do jaroměřské branky – 2:4.
V závěrečných deseti minutách převaha Kohoutů narůstala. Domácím ubývaly síly, potřetí doplatili na hru v oslabení. Ve chvíli, kdy byli vyloučeni Tomášek a Štohanzl, vstřelili Kohouti pátou branku. Přesilovou hru pět na tři v čase 50:12 využil a svůj hattrick zkompletoval Augustin – 2:5. Při pokračující přesilovce pěti proti čtyřem trefil Fúzik tyčku.
Domácí tým mohl inkasovat další branky, proti byl gólman Vích, který se vyznamenal po střelách Semoráda a Pavlovského. Přesto ještě jednou lovil puk ze své branky, v čase 54:20 jej nechytatelnou střelou pod horní tyčku překonal Pavlovský – 2:6.
V závěru měli hosté dva vyloučené hráče (Pažourek, Augustin). Jednu minutu se úspěšně bránili ve třech proti pěti, druhou minutu ubránili ve čtyřech. Závěrečná třetina byla jasně v režii našeho mužstva.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Polovinu zápasu jsme se trápili, soupeř velmi dobře forčekoval. Zhruba v polovině zápasu jsme sáhli ke změnám v sestavě, které se osvědčily. Byli jsme aktivnější, dostávali jsme soupeře pod tlak a hlavně jsme dokázali střílet góly.“
Další výsledky: Nové Město – Chrudim 2:3 sn., Nový Bydžov – Moravská Třebová 5:2, Nová Paka – Litomyšl 7:5.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: středa 21. prosince: Česká Třebová – Nový Bydžov (18.30)

TABULKA MUŽI

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Litomyšl 9 19
2 Nové Město n.M. 8 15
3 Nový Bydžov 8 14
4 Nová Paka 9 14
5 Chrudim 9 13
6 Česká Třebová 9 11
7 Jaroměř 9 10
8 Mor. Třebová 9 9