Zápas v Litomyšli: Kohouti propadli v závěru                   

Po dvou vítězstvích, a zejména po kvalitním a disciplinovaném výkonu v Nové Pace, se hokejisté České Třebové vrátili do předchozích časů. Velká škoda. Na ledě vedoucího týmu soutěže byli většinu času lepším mužstvem, bohužel nezvládli závěrečných sedm minut středečního utkání a vyšli bodově naprázdno.

Litomyšl - Česká Třebová 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky: 22. Švec (Jankovský), 54. Voříšek (Vomočil, Švec), 57. A. Půlpán (Jonáš), 59. Vomočil (Voříšek) – 32. Pavlovský (Sedlák, Augustin), 37. Semorád (Fúzik).
Rozhodčí: Čížek, Vrba – Schaffer, Landsmann. Vyloučení: 7:9 (navíc Cink na 10 minut). Využití: 1:2. Diváků: 231. Nejlepší hráči: Švec, Voříšek, Vomočil – Semorád, Plášek. 
Litomyšl: Dostál – Zahradník, Jonáš, Bažant, Švec, Bláha, Š. Voříšek, Škvor – A. Půlpán, J. Voříšek, Vomočil – Stoklasa, Cink, Jakubec – Jankovský, Edl, Barkóci.
Česká Třebová: Kraus – Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Daněk, Král, Hradil – Pavlovský, Filip, Augustin – Fúzik, Semorád, Ostřanský – Vaňo, Veverka, Plášek – Čada.
1. třetina
Kohouti začal aktivněji. Ve 3. minutě neproměnil slibnou příležitost Filip, v 5. minutě musel domácí brankář Dostál zasahovat po střele Vaňa. Litomyšl o sobě poprvé dala vědět v 6. minutě, kdy gólmana Krause dvakrát zaměstnal Stoklasa.
V polovině první třetiny si obě mužstva vypracovala po jedné slibné šanci. Nejprve se do přečíslení dvou na jednoho dostali hosté, Vaňo však adresoval Ostřanskému nepřesnou přihrávku. Po rychlém protiútoku mohli skórovat domácí, J. Voříšek předložil přesnou přihrávku Vomočilovi, jehož ránu vyrazil pozorný Kraus.
V závěru první třetiny si hokejisté České Třebové vypracovali největší příležitost. Orbánce Daněk si ve středním pásmu skvěle vyměnil puk s Pláškem, z levé strany se řítil sám na brankáře Dostála, ale gól nedal.
2. třetina
Do druhého dějství vstoupila lépe Litomyšl, která se v čase 21:51 dostala do vedení gólem Švece – 1:0. Kohouti mu dopřáli tolik času a prostoru, že mu nezbylo nic jiného než poslat puk do jejich branky.
Hosté mohli vyrovnat ve 24. minutě, Ostřanský poslal do úniku Pažourka, ale i on si vylámal zuby na brankáři Dostálovi. Kohoutům pomohl nedovolený zákrok obránce Jonáše (držení), pouhých devět vteřin před jeho návratem z trestné lavici napálil v čase 31:09 puk pod horní tyčku Pavlovský – 1:1.
Hosté se úspěšně bránili při vyloučení Augustina, aby pak potrestali vyloučení Cinka. Další přesilovou hru využil v čase 36:01 Semorád – 1:2.
V závěru druhé třetiny byli vyloučeni nejprve Sedlák a po něm také Škvor, Kohouti hráli 50 vteřin v pěti proti čtyřem, ale tentokrát vyšli střelecky a gólově naprázdno.
3. třetina
V úvodních minutách závěrečné třetiny se na ledě nic převratného nedělo. Potom přišly problémy.
V čase 47:58 byl vyloučen Filip, v čase 49:34 byl na trestnou lavici vykázán také Sedlák. Domácí hráli 24 vteřin v pěti proti třem, Kohouti přežili. Litomyšl pokračovala v klasické přesilovce (96 vteřin), hosté se znovu ubránili.
Po špatném bránění před vlastní brankou přišli Kohouti o jednogólové vedení, v čase 53:45 se zblízka prosadil naprosto volný J. Voříšek – 2:2.
V čase 54:51 byl opět vyloučen Sedlák a pouhou jednu vteřinu před jeho návratem skóre otočil A. Půlpán – 3:2.
Závěrečnou dvouminutovka odstartovala nevyužitou příležitostí Filipa. Čas 58:18 a oddechový čas Kohoutů, kteří vzápětí vsadili na hru bez brankáře. Po strkanici před domácí brankou se Jonáš s Jakubcem vrhli na Ostřanského, nepřesní rozhodčí (kteří na vlastní žádost pískali ve čtyřech) proi jistotu vyloučili všechny tři jmenované hráče.
Čas 58:51 a oddechový čas Litomyšle. Vhazování v útočném pásmu hosté nezvládli, puk se ocitl na holi Vomočila, který jej okamžitě napálil a trefil opuštěnou českotřebovskou branku – 4:2.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„I když jsme na začátku druhé třetiny inkasovali jako první, většinu času jsme měli zápas pod kontrolou. Vytvořili jsme si řadu nadějných příležitost í, které jsme bohužel neproměnili. V závěrečných sedmi minutách jsme doplatili na pasivní hru a na hrubé chyby. Vyrovnávací branku na 2:2 jsme dostali po hrubce v předbrankovém prostoru. Místo toho, abychom závěr odehráli s chladnou hlavou, jsme byli nedisciplinovaní. To rozhodlo o naší zbytečné porážce.“


Další výsledky: Jaroměř – Nová Paka 5:2, Chrudim - Moravská Třebová 1:4, Nový Bydžov – Nové Město odloženo.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: neděle 18. prosince: Jaroměř - Česká Třebová (17.00 hodin).

TABULKA k datu 14.12.2022

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Litomyšl 7 16
2 Nové Město n.M. 7 14
3 Nová Paka 7 11
4 Nový Bydžov 7 11
5 Chrudim 7 11
6 Česká Třebová 7 8
7 Jaroměř 7 7
8 Mor. Třebová 7 6