Kohouti se dočkali první výhry            

Až v šestém utkání nadstavbové části soutěže se hokejisté České Třebové radovali z výhry a zisku tří bodů. Ve vyrovnaném střetnutí, které mnoho hokejové krásy nenabídlo, dokázali na vlastním ledě „přetlačit“ Moravskou Třebovou.

Česká Třebová – Moravská Třebová 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branka: 16. Semorád (Ostřanský, Sedlák), 32. Ostřanský (Schejbal, Semorád), 60. Jemelka (Filip, Pavlovský) – 3. Janků (Palička).
Rozhodčí: Kratochvíl – J. Kopecký, P. Kopecký. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 258. Střely na branku: 25:32. Nejlepší hráči: Ostřanský, Jemelka – Faltus.
Česká Třebová: Ament – Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Jemelka, Daněk, Král – Pavlovský, Filip, Augustin – Fúzik, Semorád, Ostřanský – Korhoň, Veverka, Plášek – Vaňo, Čada, Hradil.
Moravská Třebová: Faltus – Janků, Pírek, Moučka, Dubovčí, Holub, Blaháček – Cach, Palička, Horký – Langr, Fibrich, Marek – Kavan, Scheuter, Skopal – Maška.
Hůře snad hokejisté České Třebové začít nemohli. V čase 2:02 byl vyloučen Pažourek (podrážení) a s velkou chutí hrající hosté potřebovali k využití první přesilové hry pouhých šest (!) vteřin. V čase 2:08 zamířil od modré přesně obránce Janků – 0:1. Kohouti si první šanci vypracovali až v polovině první třetiny, do úniku se dostal Pavlovský, jehož pokus o blafák zlikvidoval faulující (a nepotrestaný) brankář Faltus.
Časomíra ukázala 15:15, když byl na trestnou lavici vykázán domácí obránce Král (nedovolené bránění). Hra v oslabení vyšla Kohoutům na jedničku. Ostřanský poslal přesnou kolmicí do úniku Semoráda, který tvrdým příklepem v čase 15:24 vyrovnal – 1:1. Hosté pokračovali v přesilovce (1:51 min.), ale domácí jim nic nedovolili.
V závěru první a především na začátku druhé třetiny hráli Kohouti další přesilovku, jenže branku soupeře vůbec neohrozili. Vzápětí se úspěšně bránili ve čtyřech. Krátce po svém návratu z trestné lavice se do úniku dostal Ostřanský, jehož blafák zlikvidoval pozorný gólman Faltus.
Domácím bylo horko po vyloučení Sedláka, čistou šanci soupeře zmařil obětavým zákrokem Jemelka. Při hře v plném počtu se dvakrát dostal do střelecké pozice Korhoň, dvěma úspěšnými zákroky se blýskl brankář Faltus.
V čase 31:45 se před brankovištěm prosadil Ostřanský, po jehož zásahu skončil puk v brance hostujícího mužstva. Rozhodčí Kratochvíl jeho gól uznal, jenže českotřebovský útočník přiznal, že branky dosáhl rukou a tak na tabuli dál svítily dvě jedničky. Za gesto fair play se Ostřanský dostal rychlé a sladké odměny. V čase 32:00 totiž vstřelil regulérní gól – 2:1.
V rozháraném závěru druhé třetiny byl nejprve vyloučen Filip, krátce po něm Cach. Kohouti hráli 73 vteřin v pěti proti čtyřem, střelecky však zcela propadli. Po chybě Pažourka se hosté do přečíslení dvou na jednoho, čistou šanci zahodil Marek.
Závěrečnou třetinu „odšpuntovala“ krásná akce Filipa s Pavlovským, po tvrdé ráně Augustina předvedl parádní zákrok Faltus. Aktivnější byli v této fázi utkání hokejisté Slovanu, po chybě Schejbala a střele Horkého podržel svůj tým brankář Ament, který měl plné ruce i po ráně, kterou od modré vypálil obránce Dubovčí.
Na sílící tlak soupeře reagoval českotřebovský trenér Jindřich, který si v čase 52:25 vzal oddechový čas. Střeleckou smůlu neprotrhl zkušený Korhoň, jehož dva pokusy kryl gólman Faltus. Hosté se pak bez problémů bránili dvě minuty ve čtyřech, v čase 57:32 sáhli k oddechovému času.
Snahy o vyrovnání vzaly za své v čase 58:20, kdy se nechal zbytečně vyloučit útočník Skopal (nedovolené bránění). Slovan o chvíli později (58:45) vsadil na hru bez brankáře, vítězství Kohoutů pečetil v čase 59:22 přesnou trefou do opuštěné branky obránce Jemelka – 3:1.
HLAS PO UTKÁNÍ:
Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Těžké utkání, potřebovali jsme vyhrát. Odhodlání a bojovnost ano, pro oko diváka to moc nebylo. V závěru jsme se dostali pod silný tlak soupeře, nakonec nám pomohl nedovolený zákrok jednoho z moravskotřebovských hráčů. Získali jsme výhodu přesilové hry a vstřelili rozhodující třetí gól.“
Další výsledky: Nová Paka – Nové Město 7:3, Nový Bydžov – Jaroměř 3:6. Utkání Chrudim – Litomyšl se hraje v pátek 9.12.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: neděle 11. prosince: Nová Paka - Česká Třebová (17.00 hodin).

TABULKA k 7. prosinci 2022

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Nové Město n.M. 6 14
2 Litomyšl 5 11
3 Nová Paka 6 11
4 Nový Bydžov 6 11
5 Chrudim 5 7
6 Jaroměř 6 6
7 Česká Třebová 6 5
8 Mor. Třebová 6 4