KOHOUTI PROHRÁLI ZÁPAS V PRVNÍ TŘETINĚ   


Léčba šokem v neděli večer nezabrala. Na střídačku Kohoutů se po čtyřech letech vrátil trenér Jaromír Jindřich, zkušený útočník Martin Filip posílil oslabený hráčský kádr. Zápas s prvním ztratili Kohouti v první třetině.

Česká Třebová – Nové Město nad Metují 1:4 (0:3, 0:1, 1:0)

Branka: 50. Filip (Sedlák, Pavlovský) – 4. Pohl (Reichman, Šťastný), 12. Zámečník (Šťastný, Borovec), 20. Černý (Bucek), 33. Zámečník (Reichman).
Rozhodčí: Kolář – Kopecký, Najman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváků: 253. Střely na branku: 38:40. Nejlepší hráči: Plášek – Zámečník, Čáp.
Česká Třebová: Kraus (21. Ament) – Sedlák, Jemelka, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Král, Hradil – Pavlovský, Fúzik, Augustin – Plášek, Semorád, Ostřanský – Veverka, Filip, Vaňo.
Nové Město: Čáp – Borovec, Franc, Vitebský, Pohl, Dostál, Šrenk – Reichman, Zámečník, Šťastný – Řehák, Černý, Veselý – Bucek, Prouza, Vanát.

Časomíra ukázala 3:38, když se od modré trefil obránce Pohl – 0:1. Domácí hráli vzápětí první přesilovou hru, ale naložili s ní špatně a vyrovnat nedokázali. Do prvních gólových příležitostí se Kohouti paradoxně dostali ve chvíli, kdy na trestné lavici usedl vyloučená útočník Semorád. Jako první mohl skórovat Ostřanský, chvíli po něm orazítkoval Král tyčku!
V čase 9:51 byl vyloučen Fúzik (sekání) a hosté přesilovku využili. Po rychlé kombinaci se Šťastným a Borovcem snadno skóroval Zámečník – 0:2.
V 15. minutě přihrál Filip do vyložené šance Vaňovi, který si položil gólmana Čápa na led, aby vzápětí netrefil jeho odkrytou branku.
V závěru první třetiny dostali Kohouti další tvrdou lekci z produktivity. Obránce Daněk nechal hza svými zády volného útočníka Černého, který tři vteřiny před první siréno vstřelil třetí gól – 0:3.
Do druhé třetiny nastoupil brankář Ament, po vyloučení Ostřanského se Kohouti bránili dvě minuty ve čtyřech. Ve 24. minutě mohli domácí vstřelit kontaktní gól. Zkušený Plášek se dlouhou kličkou zbavil brankáře Čápa, jenže z těžkého úhlu už nedokázal přesně zamířit. Ještě větší možnost měl ve 29. minutě Augustin, jehož nájezd zlikvidoval výborný Čáp.
Jak je hokej jednoduchý, předvedli hosté ve 33. minutě. Třicetiletý Reichman našel přesnou přihrávkou sedmnáctiletého Zámečníka, který zasadil Kohoutům čtvrtou ránu – 0:4.
Vzápětí byl podruhé v utkání vyloučen obránce Pohl. Při přesilovce se do samostatného nájezdu dostal Fúzik, místo střely zvolil kličku a stoprocentní šance zůstala nevyužita.
V čase 37:24 byl vyloučen Borovec, k němž v čase 38:23 usedl na trestnou lavici Vitebský. Kohouti se neprosadili v pěti proti třem (62 vteřin) a gól nedokázali vstřelit ani při pokračující klasické přesilové hře (58 vteřin). Jedním slovem marnost.
Před závěrečnou třetinou bylo zřejmé, že je rozhodnuto. Hosté poctivě bránili střední pásmo a čekali na chybu soupeře. Po jedné z nich mohl ve 46. minutě vstřelit další gól Černý, jehož šanci zmařil brankář Ament.
Novoměstský útočník Černý byl nepřímo u jediné branky Kohoutů. V čase 49:03 byl vyloučen (sekání), o konečnou podobu skóre se při přesilové hře v čase 49:59 postaral Filip – 1:4.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Zápas rozhodla první třetina, v níž jsme zbytečně inkasovali tři branky. Soupeř potvrdil, že není první náhodou. Předvedl organizovaný hokej s velmi dobrým bruslením, navíc byl produktivní. Od druhé třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem, bohužel jsme nedokázali proměňovat gólové šance. Nové Město vyhrálo zaslouženě.“
Další výsledky: Moravská Třebová – Nová Paka 4:7, Litomyšl – Nový Bydžov 3:6, Chrudim – Jaroměř 4:1.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: středa 7. prosince: Česká Třebová – Moravská Třebová, od 18.30 hodin.

TABULKA  K 4, prosinci 2022

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Nové Město n.M. 5 14
2 Nový Bydžov 5 11
3 Litomyšl 5 11
4 Nová Paka 5 8
5 Chrudim 5 7
6 Mor. Třebová 5 4
7 Jaroměř 5 3
8 Česká Třebová 5 2