Neděle 6.3: Centrum humanitární pomoci jede na 100%  
Připraven materiál pro 20 kamionů!
Velkokapacitní sklad humanitární pomoci pro Ukrajinu, který Pardubický kraj vytvořil v České Třebové má za sebou druhý závozový den. V tuto chvíli je na paletách nabalen materiál na přibližně 20 kamionů. Tři kamiony s humanitární pomocí překročí ukrajinskou hranici v pondělí ráno, další dopravu kraj řeší v průběhu týdne.
"Neděle je druhým dnem, kdy se do skladu sváží sesbíraná humanitární pomoc pro Ukrajinu z celého našeho kraje. Ukazuje se, že solidarita je v rámci jednotlivých sbírek velká. Sklad nám doslova praská ve švech. Nyní v něm máme na paletách materiál na přibližně 20 kamionů, a proto intenzivně hledáme další dopravce, kteří by nám s přepravou materiálu do Užhorodu pomohli, protože bezpečný převoz materiálu až na místo je nyní naším hlavním úkolem v rámci organizace humanitární pomoci," řekl hejtman Martin Netolický. "Další tři kamiony s pomocí z našeho kraje překročí ukrajinské území již v pondělí ráno a následně vyloží materiál ve skladech v Užhorodu a okolí," uvedl hejtman Martin Netolický, který si jeden z užhorodských skladů v sobotu osobně prohlédl.
Fotoreportáž z nedělního příjmu pomoci poslal Luboš Kozel, který se sotva vrátil z ukrajinské mise z Užhorodu. Je zřejmé, že pomoc z našeho kraje pro Zakarpatskou oblast bude dále pokračovat v neztenčené síle. Až mám obavy z toho, aby to v Užhorodu stačili třídit a zpracovat. Věřím že pro tu práci dokážou získat i samotné ubytované uprchlíky z východu....