Tradiční výprava za skauty do Svitu  
Po delší odmlce způsobené koronavirem se skauti ze 3. chlapeckého oddílu střediska Javor Česká Třebová opět podívali za skauty do Svitu. Akce proběhla od 19. do 22. května a zúčastnilo se ji 13 skautů.
Po dlouhé cestě vlakem jsme nakonec dorazili do stanice Štrbské pleso, odkud jsme zahájili výstup na Predné Solisko. Počasí nám přálo, a tak se nám na vrcholu naskytl překrásný výhled na Tatry. Cestou dolů jsme se sklouzli na stále přetrvávajícím sněhu, který pokrýval části Tater. Poté jsme se podívali na Štrbské pleso a odjeli do Svitu. Tam jsme si vychutnali první letošní zmrzlinu a pak jsme již šli do skautské klubovny, kde jsme byli ubytováni. Zde nás čekala vedoucí skautů, která nám řekla podrobnosti k sobotnímu společnému programu.
Následující den jsme se pěšky vydali do Popradu, kde jsme šli na celý den do AquaCity. Výlet vzbudil velký ohlas, a to především u mladších z nás. Poté co jsme se vykoupali, zamířili jsme na vlak a vrátili se do Svitu. K večeři jsme si objednali pizzu u Sorrisiho, která všem chutnala. Zde jsme se setkali se skauty, se kterými jsme spolupracovali v minulosti a podebatovali jsme o novinkách od loňského roku.
V sobotu si pro nás připravili program místní skauti. Ráno jsme si zahráli seznamovací hry a ještě dopoledne následovala větší hra s různými aktivitami. K obědu jsme si společně se slovenskými skauty opekli špekáčky. Odpoledne bylo zaplněno procházkou po Svitu spojenou s Geocachingem a zakončeno hrou na poznání místa pokladu z rozhovoru. K večeři jsme si společně dali guláš.
Poslední den jsme si pochutnali na zmrzlině, dostali kopeček zdarma a vyfotili se se zmrzlinářem. Pak už následovala pouze další dlouhá cesta domů se šťastným příjezdem do České Třebové.
Spolupráce se skauty ze Svitu a také harcery z Olawy jsou podpořeny Městem Česká Třebová a Pardubickým krajem, za což jim děkujeme.
Více o oddílu najdete na našich stránkách: https://trojkact.skauting.cz/wp/