Českotřebovský deník 171/2022 (18/6)
Závěr Týdne sportu  (fotografoval Luboš Kozel) 

Týden sportu po dvouleté pauze opět našel své místo ve sportovním vyžití školní mládeže v závěru školního roku.  Umožnil  srovnání sportovního výkonu v řadě disciplín mezi školami. Nemohli sice sportovat všichni, ale jen vybraní reprezentanti, ale přistupovali ke svému poslání s respektem a dosažené výsledky ostatní oceňovali.  Toto vše by nebylo možné bez někdy i "neviditelných" organizátorů a to nejen učitelů našich základních škol.  Fotografie a výsledky ze sportovních klání bylo možné sledovat rychle na internetu, to dříve běžné nebylo. Další stránka týdne sportu je stránka společenská, Náměstí bylo středem zájmu  mládeže i dalších Třebováků, program osvědčený. Pro řadu tanečních i hudebních skupin bylo  ctí vystoupit na pódiu Týdne sportu. Týden sportu je za námi, byl spojen  se spoustou práce, za kterou je třeba poděkovat.  Fotoreportáž Luboše Kozla z posledního večera Týdne sportu najdete ZDE

Mateřská škola Česká Třebová, U Koupaliště hledá učitelku na částečný úvazek (0,45).
Nástup od 01.09.2022.
Pište (msukoupaliste@ceska-trebova.cz), volejte (736 518 003).

Běh na Kozlovský kopec vyhrál Ladislav Kučera a Míša Stránská

V sobotu 18. června se běžel 31. ročník běhu na Kozlovský kopec. Na startu bylo 76 závodníků, 60 mužů a 26 žen.Závod měří 52300 metrů,. převýšení je 230 metrů.  Nejrychlejší závodník  doběhl  k Chatě Maxe Švabinského na Kozlovském kopci za 19: 29 minuty. Byl to závodník českotřebovského Iscarexu Ladislav Kučera. 31 sekund za ním pak druhým nejrychlejším závodníkem byl Jan Kubíček z Litomyšle. Traťové rekordy nepadly ani v kategorii žen. Mezi ženami byla nejrychlejší Míša Stránská, doběhla v čas 13:58 minuty. Vyhlášení vítězů se pak konalo v pravé poledne opět u budovy střední technické školy v Habrmanově ulici, kde má závod svou základnu. Závodníci oceněni "na bedně" v jednotlivých  kategoriích získali od pořadatele finanční odměny, pro všechny zúčastněné se po závodě konala tombola se zajímavými cenami, losování zajistil počítač.
Na fotografii 5 nejlepších žen a 5 nejrychlejších mužů bez rozdílu kategorií. Českotřebovský deník připravil ze závodu video, bude zveřejněno zítra v neděli večer..

  
Narozeninový koncert bude 1. července !