Úspěchy DSC GYM Česká Třebová na evropském turné

i za oceánem


Uběhlo téměř půl roku a pro většinu sportovců a sportovních oddílů nastal čas k hodnocení dílčích úspěchů. Oddíl jiu jitsu DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ určitě v tomto pololetí nezahálel a věren tradici, zúčastnil se řady prestižních turnajů napříč Evropou i za oceánem.

Již 22.ledna odjelo do Chorvatského Kastava, na dobře obsazený turnaj AJP TOUR, deset závodníků včetně čtyř dětí. Mezi 29 týmy obsadili  ziskem 4 zlatých, pěti stříbrných a tří bronzových medailí, výborné 4.místo. Zvlášť potěšily medaile dětské, Ema Tesařová získala zlato a stříbro, a Karolína Jandová, Daniel Singr a Michal Beneš stříbro. O zbytek se postarali dospěláci.

1.NEJLEPŠÍ TÝM

AJP TOUR ČESKÁ TŘEBOVÁ

O měsíc později se Třebováci vydali s výpravou rozšířenou na 23 zápasníků (13 dětí) do slovinské Ljubljany na AJP TOUR LIGU. Nádherné druhé místo mezi 25 oddíly bylo zaslouženou odměnou za předvedené výkony. Bilance 12 zlatých, 10 stříbrných a 4 bronzových medailí hovoří za vše. Je na místě, vyzdvihnout individuální výkon Michala Vebra, který se v únoru zúčastnil Mistrovství Evropy v Brceloně a Mistrovství Evropy MASTERS v Římě, odkud si vždy přivezl zlato..

Po březnové turnajové pauze přišel měsíc naplněný mimořádnými úspěchy za oceánem. V polovině dubna odletěl Michal Vebr na AJP TOUR ORLANDOU do USA. Na tomto turnaji získal zlato a stříbro a o týden dříve na prestižním turnaji PANAMS jiu jitsu 2022 ve své kategorii bronz a stejný kov i napříč váhovými kategoriemi. Zapsal se tak do historie jako druhý Čech, kterému se to podařilo.

23.dubna se konal v Berlíně turnaj GRAPPLING INDUSTRIES BERLÍN, na který oddíl vyslal Jana Broulíka a Michala Rickwooda. Honza zápasil v kategorii elite NO GI (bez kimona) a po finálové prohře obsadil stříbrnou příčku. Michal vybojoval v  GI (kimono) v KATEGORII OPEN BEZ VAH GI zlato.

Květnový měsíc byl nabitý turnaji, které následovaly rychle za sebou a na regeneraci sil nebylo tolik času.  Přesto si Třebováci vedli velmi úspěšně. První turnaj se konal v rámci AJP TOUR 14.května v Rakouském Grazu.  Zápolit vyjely dvě dětské naděje a čtyři dospělí Karolína Jandová vybojovala mezi dětmi druhé místo. Stříbro v kategorii dospělých získali Milan Hermon a Tadeáš Smejkal a do sbírky medailí ještě přispěl bronzem Jan Broulík. Turnaje se zúčastnilo 37 týmů a celkové 9.místo bylo tentokrát pro naši minivýpravu úspěchem.

Již následující den se konal turnaj, na který se českotřebovští borci i veřejnost velmi těšili.  Výborná organizace a perfektní zázemí z předloňského Mistrovství republiky, ovlivnily rozhodnutí organizátorů na uspořádání dalšího turnaje AJP TOUR v České Třebové. Ve sportovní hale na Skalce  se sešlo 23 týmů z 18 států. Trenér Lukáš Janda, který razil heslo POVINNOST A ČEST PŘEDEVŠÍM,  vyslal  na turnaj maximálně možný počet zápasníků. Touha ,umístit se před domácím publikem na popředních místech, se mu splnila. Předčili i největšího konkurenta, kterým byl pražský oddíl Jungle BJJ a ziskem 26 zlatých, 24 stříbrných a 12 bronzových medailí se stali nejlepším týmem turnaje.

3.Trofej AJP TOUR

ČESKÁ TŘEBOVÁ

 

Výčet pololetních úspěchů dovršil oddíl DSC GYM 21.května na AJP TOUR v Budapešti, na který se sjela konkurence  56 týmů, která byla „nabitá“ kvalitními zápasníky. Mezi dětmi nejlépe obstála zlatá Ema Tesařová, Karolína Jandová a Daniel Singer byli stříbrní. Nejcennější kov mezi dospělými bral v hnědých páskách Jan Broulík. Další medaile si rozdělili Michal Vebr (2 zlaté), Michal Rickwood (1zlatá a1stříbrná), Valerie Poulová (1zlatá a1stříbrná) a stříbro brali i Ladislav  Singer a Barbora Macenaurová. Třebováci obsadili pěkné 4. místo a jen krůček scházel od stupňů vítězů.

Oddíl DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ získal za uplynulých pět měsíců 122 medailí a v aktuálním žebříčku, který platil k 23.květnu 2022, má luxusní postavení. Ve SVĚTOVÉ LIGA AJP TOUR je na 21.místě na světě, v Evropě je třetí a v České republice zaujímá 1.místo. Blahopřejeme!

Lukáš Janda a  Milan Michalski 


K fotografiím
4.ME MASTERS MICHAL VEBR
6.BERLIN INDUSTRIES MEDAILISTE JAN BROULIK A MICHAL RICKWOOD A ASISTENCNI TYM DSC GYM
 
8.PANAMS JIU JITSU USA MICHAL VEBR TRETI MISTO
9.SKUPINOVÉ FOTO MEDAILISTŮ AJP TOUR ČESKÁ TŘEBOVÁ
10.TYM DSC GYM PRED ARENOU V BUDAPESTI
11.AJP TOUR RAKOUSKO
  12.MEDAILE MICHALA VEBRA S PANAMS USA