Slavnostní zahájení činnosti Českotřebovského podnikatelského inkubátoru

V úterý  10. října odpoledne oficiálně ožil nově zřízený  Českotřebovský podnikatelský inkubátor na Skalce. Jde vlastně o pobočku Pardubického podnikatelského inkubátoru, který se bude orientovat zejména na východní polovinu Pardubického kraje, ale nejen na ni. Je specifický tím, že zde nejsou jen kanceláře, ale také výrobní prostory pro začínající firmy, které budou po rekonstrukci k dispozici pro začínající firmy a podnikatele i s vybavením. A to pro firmy vlastně z celého kraje, protože v Pardubicích něco takového nemají a mít ani nebudou.
Slavnostnímu zahájení předcházela spousta práce o které mohou vyprávět především funkcionáři pardubického PPINKU, ale vše směřuje k cíli, kterým je plně funkční využití budovy dosud užívané firmou Mika. Budova patří Pardubickému kraji, který je právě zřizovatelem RRA Pardubice a Pardubického inkubátoru. Plány jsou dány, je připravena nejen studie, ale i projekt na úpravu budovy. Aby zatím nezahálela, byly upraveny alespoň prostory v přední části, kde jsou  vybavené kanceláře pro coworking, zasedačka,  nově zřízení RE-USE centrum (lépe RE-USE POINT),  připravuje se nahrávací studio atd.
Českotřebovský deník připravil z otevření videoreportáž s vystoupením všech hostů a s prohlídkou nově otevřené budovy.  Zítra bude zveřejněno. Zatím přidáváme fotoreportáž.Jakési shrnutí budoucnosti Českotřebovského inkubátoru v předstihu Najdete ve vystoupení Martina Netolického pro Českotřebovský deník. Hejtman Netolický  byl vlastně hlavním řečníkem dnešního slavnostního otevření.
Žádná "páska" se nestříhala, na podnikatelském inkubátoru se startuje vypuštěním  vlašťovek. No a právě tento start je na naší úvodní fotografii Z části zatím budova připomíná  vybydlené prostory (browfield) , ale má dopředu stanovenou budoucnost. Až přijdete za 3 roky, bude to všechno jinak, tak, jak je již nyní zatím na plánech a vizualizacích.  (mm)