Petiční dopis školské rady ZŠ Ústecká Česká Třebová


Adresát:
Město Česká Třebová
Staré náměstí 78
560 02 Česká Třebová
jako zřizovatel příspěvkové organizace Základní škola Česká Třebová, Ústecká ulice, IČO 708 83 335, se sídlem Ústecká 160, Parník, 560 02 Česká Třebová (dále jen „ZŠ Ústecká“)
Dobrý den,
žádáme touto cestou, spolu s pětsetpadesáti podpisy občanů České Třebové, zastupitelstvo města o řešení havarijního stavu sportovního hřiště a okolí Základní školy Česká Třebová, Ústecká ulice.
My podepsaní, jako občané města Česká Třebová, zejména rodiče žáků ZŠ Ústecká, učitelé, příbuzní atd., tímto upozorňujeme a žádáme o nápravu havarijního stavu sportovního hřiště a přilehlého okolí jmenované základní školy.
Sportovní hřiště je dlouhodobě v nevyhovujícím stavu. Tato situace zůstává ze strany jejího zřizovatele dlouhodobě neřešena. Stav sportovního hřiště a přilehlého okolí ZŠ Ústecká je nesrovnatelný se stavem obdobných hřišť, sportovišť či přilehlých prostor jiných základních škol v České Třebové, jejichž zřizovatelem je rovněž město Česká Třebová. Žákům ZŠ Ústecká je tak v důsledku uvedeného prakticky znemožněno sportovní či jiné obdobné vyžití v prostorách školy, ať už v rámci výuky, či v rámci volnočasových aktivit jejích žáků a široké veřejnosti.
Fotky pořízené dne 4.10.2023 posíláme na e-mail epodatelna ceska-trebova.cz včetně tohoto dopisu elektronicky. Prosíme o zařazení do nejbližšího programu zastupitelstva Česká Třebová.
Tato petice není hodnocením ani kritikou vedení školy ani práce současného vedení města potažmo odboru školství, které je ve své pozici velmi krátkou dobu, je upozorněním na dlouhodobý problém, poukázáním na to, co rodiče v České Třebové řeší a zmapováním kolik občanů by v této oblasti České Třebové nápravu uvítalo, s nadějí na její vyřešení.
Tímto děkujeme vedení školy, zastupitelstvu i vedení města za jakýkoliv posun a počin.
Podpisové archy petice s 550 podpisy jsou přiloženy k tomuto dopisu.
S pozdravem
Za školskou radu ZŠ Ústecká Česká Třebová
Vávrová Kateřina, Kubešová Diana
Krále Jiřího 648, 560 02 Česká Třebová
Kubelkova 539, 560 02 Česká Třebová

Příloha:  aktuální fotografie sportovního hřiště školy