KULTURNÍ AKCE PROSINEC 2023


Mikulášská besídka – POZOR NA ČERTY

3. prosince / Neděle / Malá scéna Česká Třebová / 50,- Kč / 14:30

Magdalénka nemá doma na růžích ustláno. Mlynář a zlá Apolena děvečku prohánějí tak, že by to jiná nezvládla. Ještěže má svého milého kohoutka… Ale pozor na čerty! Nikdo neví, kdy se nám připletou do cesty jako Magdalénce a Apolence. Komu bude nakonec přát štěstí?

Loutkářský soubor Čtyřlístek Kulturního centra Vás srdečně zve na pohádku spojenou s tradiční Mikulášskou besídkou. Každý dostane od Mikuláše drobnou odměnu, pomáhat mu samozřejmě bude anděl s čertíkem. Rádi zařídíme i předání balíčku (prosíme předejte před představením v šatně, označte jménem). Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

 

Rozsvícení vánočního stromu


3. prosince / Neděle / Staré náměstí - klidová zóna / / 16:30

Akci zahájí slavnostním projevem starosta města Česká Třebová Zdeněk Řehák a farář římskokatolické Farnosti Adam Grabiec. Dále vystoupí pěvecký sbor ZUŠ Kajetánek.

 

DP Podzim 23 –
Divadelní společnost Háta – A. Burrows: Kaktusový květ

4. prosince / Pondělí / Velký sál KC Česká Třebová / 450 Kč / 19:00

Zubař Dr. Julian Wiston je velkým ctitelem ženské krásy. Teď právě má poměr s lehce naivní Toni Simmonsovou, která ho velmi miluje. Chce si ho vzít, avšak nejde to – Julian už je ženatý a má tři děti… Hrají: L. Vaculík, A. Gondíková/O. Želenská, K. Kociánová/ A. Stanková… Režie: Roman Štolpa

Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

 

Naše Česká Třebová


5. prosince - 30. prosince / Galerie KC Česká Třebová / / 09:00 Výstava obrazů České Třebové. K vidění bude i automobil Velorex a Unzeitigův betlém.  Otevřeno denně od 9-12 a od 14-17 hod. Vstupné dobrovolné.

 

Vánoční klávesa


6. prosince / Středa / Malá scéna Česká Třebová / / 18:00 Vystoupí žáci ZUŠ ve hře na elektronické klávesové nástroje.

 

KAHOMA TRIO (CZ)


7. prosince / Čtvrtek / Malý sál KC Česká Třebová / 200 Kč / 19:00

Jan Kavka – piano, Marek Dufek – kontrabas, Kamil Slezák – bicí

Akustické klavírní trio, které se inspiruje v interakční otevřené hudbě a opírá se o přirozené možnosti akustických nástrojů. Členové tria jsou etablování na české jazzové scéně. Debutové album tria (Past Stories) získal 2. místo v anketě českého rozhlasu o nejlepší jazzovou desku 2018. Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

 

Partička na vzduchu


11. prosince / Pondělí / Velký sál KC Česká Třebová / 599 Kč / 19:00

Skvělá improvizační show tak jak ji všichni známe. Michal Suchánek, Richard Genzer, Michal Novotný, Jakub Kohák, hudebník Marián Čurko a moderátor Luděk Staněk vás vždy všechny rozesmějí.

Vozíčkáři a vozíčkářky mají vstup zdarma a sedí v uličce bez nároku na místo (prokáží se průkazem ZTP/P na místě). Jiný držitel nebo držitelka průkazu ZTP/P má slevu 50 %. Doprovod hradí plnou hodnotu vstupného. Vstupenky se slevou ZTP/P pouze na e-mailovou objednávku: info@ticketstream.cz. Součástí e-mailu musí být scan nebo fotografie průkazu opravňujícího ke slevě. Slevy ZTP nebo jiné nejsou poskytovány. Předprodej: ZDE

 

Vánoční koncert žáků a učitelů ZUŠ


12. prosince / Úterý / Velký sál KC Česká Třebová / / 18:00 Vystoupí žáci a učitelé hudebního oboru ZUŠ Česká Třebová a jejich hosté.

 

Česko zpívá koledy


13. prosince / Středa / Staré náměstí - klidová zóna / Zdarma / 18:00 Zveme vás na třináctý ročník akce Česko zpívá koledy.  Sejdeme se 13. prosince 2023 v 18 hodin, abychom si společně v jednu chvíli opět zazpívali stejné koledy a prožili příjemný adventní čas.

Přidejte se k nám!  Program:  16.00 – 17.30 – dílničky v Městském muzeu

18.00 – zpívání koled  18.15 – Společenství šermu a ohně Tartas

 

Václav Marek Orchestra a Sabina Laurinová 

Vánoční koncert


13. prosince / Středa / Velký sál KC Česká Třebová / 300 Kč / 19:00

Koncertní program přináší vedle domácích šlágrů a celosvětově známých a osvědčených evergreenů také oblíbené vánoční písně a skladby – i nejkrásnější klasické české koledy. Václav Marek Orchestra je mimořádný taneční orchestr moderního stylu interpretující tu nejlepší hudbu z minulého století. Navazuje tak na naše nejslavnější hudební tělesa jako byl Orchestr Václava Hybše.  Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

KPH 23/24 – 533. hudební večer – Daniel Matejča (housle)


14. prosince / Čtvrtek / Malá scéna Česká Třebová / 200 Kč / 19:00  Houslový recitál

Velice talentovaný mladý houslista Daniel Matejča, stipendista nadace Karel Komárek Family Foundation, se v roce 2022 stal ve francouzském Montpellier vítězem soutěže Eurovision Young Musicians. Absolutní vítěz orlickoústecké Kocianovy houslové soutěže 2019, finalista soutěže pro mladé hudebníky Concertino Praga 2020 a předloňský vítěz populární Virtuosos Talent Show tak ve svých 17 letech dosáhl dalšího hudebního triumfu.

Klavírní doprovod Daniel Boura. Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

 

Vánoce s literárně dramatickým oborem ZUŠ


15. prosince / Pátek / Malá scéna Česká Třebová / / 18:00 

Vystoupí žáci literárně dramatického oboru ZUŠ Česká Třebová ze třídy Zuzany K. Habrmanové.

 

Václav Koubek Band


15. prosince / Pátek / Modrý trpaslík Česká Třebová / 250 Kč a 300 Kč / 20:00

Koncert legendárního českého písničkáře a harmonikáře, spisovatele, herce a režiséra, kterého při vystoupení doprovodí kapela v čele s Honzou Ponocným, kytaristou Mekyho Žbirky či Patti Smith.  Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

Vánoční trhy


Vánoční trhy neděle 17. 12. 2023 od 10.00 do 16.00 hodin, Nádražní ulice
OBČERSTVENÍ, PERNÍČKY, CUKROVÍ ZAJIŠTĚNO! JAKO KAŽDÝ ROK, I LETOS ŽIVÝ OSLÍK!
 
ŽIVÝ BETLÉM
Průvod vyjde v 11. hodin od Římskokatolické farnosti Hýblovou ulicí přes Staré náměstí do ulice Nádražní.
 
STÁNKOVÝ PRODEJ
šperky, včelí produkty, čaje, dekorační věci, keramika, patchwork, kosmetika, knihy, prodej vánočních stromků, řemeslné výrobky, umělecký kovář…
 
VÝSTAVNÍ SÍŇ KULTURNÍHO CENTRA
výstava obrazů „Naše Česká Třebová“, k vidění budou také legendární automobily Velorex a Unzeitigův betlém
 
PROSTORY KULTURNÍHO CENTRA
po celý den výtvarné dílničky pro děti
10.00 – 15.00 hodin – saxofonový kvintet VSO Česká Třebová
16.00 hodin – film „Tajemství staré bambitky 2“ – zdarma
Z Jakuba je král, z Aničky královna, rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.
Hrají: O. Vetchý, T. Klus, K. Janovičová… Režie: I. Macharáček. Celková délka filmu: 104 min.
 
MALÝ SÁL KULTURNÍHO CENTRA
14.00 hodin – Vánoční pásmo – vystoupení dětí z DDM Kamarád Česká Třebová
Vstupné zdarma.
 
SPOLUPOŘÁDAJÍCÍ ORGANIZACE
DDM Kamarád Česká Třebová, RC Rosa, Popelčina kavárna, Římskokatolická farnost – děkanství Česká Třebová
 
 
Akademie Gymnázia Česká Třebová – ZAVŘI OČI A …

19. prosince / Úterý / Velký sál KC Česká Třebová / / 15:00
Pořádá Gymnázium Česká Třebová, sledujte plakáty.

Repríza
 Akademie Gymnázia Česká Třebová – ZAVŘI OČI A …
19. prosince / Úterý / Velký sál KC Česká Třebová / / 19:00
Pořádá Gymnázium Česká Třebová sledujte plakáty.

Vystoupení tanečního oboru Lenky Slavíkové

21. prosince / Čtvrtek / Velký sál KC Česká Třebová / / 16:00
Vánoční vystoupení žáků tanečního oboru ZUŠ Česká Třebová.

Repríza vystoupení tanečního oboru Lenky Slavíkové
21. prosince / Čtvrtek / Velký sál KC Česká Třebová / / 17:30
Vánoční vystoupení žáků tanečního oboru ZUŠ Česká Třebová.
 
PŘIPRAVUJEME NA LEDEN:

14.1. Kecičky a písničky – Richard Krajčo a Karin Babinská, 14.1. Na kouzelném paloučku – pohádka s Jů a Hele, 18.1. KPH – Veronika Rovná-Holbová – soprán, Michal Bárta – klavír, Ondřej Janča – klarinet, 20.1 DP Bonus – Na Žižkově v jednom domě, 26.1. Můj vzor, Božský Karel