Jaký byl šestý pohodový pátek s Druhou Trávou a Tony Trischkou


Vyvrcholení turné Druhé trávy s Tony Trischkou se uskutečnilo v České Třebové
Již po šesté se Česká Třebová stala místem setkání aktérů a diváků  pohodových pátků. Vyprodané představení, které se uskutečnilo 3. listopadu v Kulturním centru  potvrdilo, že se prvotní nápad Zdeňka Neterdy ujal natolik, že se stal neodmyslitelnou kulturní akcí ve městě. Letošní vystoupení špičkové skupiny  Druhá tráva se uskutečnilo jako soukromá akce, na kterou si kapela, ve spolupráci se Z. Neterdou, pronajala velký sál.
Časově i technicky náročné turné zahájila Druhá tráva 29.října v Plzni a přes vystoupení v  Brně, Jihlavě a Praze, zakončila  svou cestu v České Třebové.  Pět koncertů během 6 dnů si jistě zaslouží velký obdiv. V bohatém  programu českotřebovského večera zazněly kromě skladeb chronicky známých i skladby z posledních alb Díl první i druhý.
Vedle sólového vystoupení, hlasově téměř nestárnoucího lídra skupiny Roberta Křesťana, bylo opět možné obdivovat mimořádný instrumentální výkon všech členů kapely. Ta si tentokrát, jako svého hosta, pozvala špičkového amerického bendžistu s českými kořeny,Tonyho Trischku. Hudebník, vyznamenaný mnoha cenami Grammy a Mezinárodní bluegrassové asociace, patří k mnohaletým přátelům skupiny a jeho sólové i společné vystoupení s Druhou trávou patřily k ozdobě večera. Návštěvníky koncertu potěšila i závěrečná autogramiáda s možností získat hudební nosiče skupiny a sólistů. Již nyní se těšíme na to, čím nás Zdeněk Neterda překvapí příští rok. Milan Michalski / Fotografie Milan Michalski


A ještě se Zdenkem Neterdou