V Hliníkách opět pršelo... (14. ročník dámského turnaje 2023)


V sobotu 11.11. 2023 se na obloze smálo sluníčko a lákalo k práci na zahrádce či k podzimnímu výletu, ale v Hliníkách opět pršelo! Konal se již čtrnáctý ročník karetní hry „Prší“ pro dívky a ženy všech věkových kategorií. Sešlo se 20 hráček, které odolaly krásnému podzimnímu počasí a zasedly za stoly, kde „pršelo“ až do odpoledních hodin.
Děkujeme tak všem účastnicím turnaje, které se nenechaly zlákat vidinou volné soboty a svůj čas věnovaly této již tradiční akci. Některá děvčata se účastní turnaje pravidelně a nevynechaly ani jeden ročník! Hladem a žízní také nikdo netrpěl, neboť hráčky si přinesly sladké i slané drobné občerstvení, které bylo vítaným osvěžením mezi jednotlivými koly. Výborný oběd zajistila paní Jana Hýblová se synem. Postarali se též o pitný režim během celého turnaje a za to vše jim tímto děkujeme. Dík patří také Zdeně Buchtové za zhotovení karetního věnce pro vítězku turnaje.
Hrálo se tradičně ve čtyřech kolech na dvacet vítězných her, páté kolo na vítězných deset her.  Pořadí bylo na body velice těsné. První místo a 28 bodů získala Běta Vaverková, druhé místo a 27 bodů Kateřina Elblová, třetí místo a 25 bodů Míša Poláková. Odměnou všem hráčkám byly dárky z bohaté tomboly, které ve velkém poskytly účastnice turnaje, příznivci z řad členů „Klubu Hliníky“ a dále již tradičně pan Ing. Homoláč z firmy Spolsin a město Česká Třebová. Pan Erik Jirásek zajistil diplomy a účastnické listy všem účastnicím turnaje. Velice tímto všem děkujeme! Čtrnáctý ročník skončil, ať žije ročník patnáctý!
Za krásnější polovinu „Klubu Hliníky“
zapsala Renata Klaclová.

V Hliníkách opět pršelo"- poděkování:  dodatečně touto cestou děkuji paní Zdeně Buchtové za výrobu věnce pro vítězku, panu Richardu Knietlovi za funkci rozhodčího turnaje a panu Vlastikovi Dlouhému, který na své 3D tiskárně vytvořil krásné ceny pro první tři vítězná místa i pro další účastnice. R.Klaclová."