Nová výstava v Galerii Kulturního centra na listopad


Zabydlet se !


Listopadová výstava je tentokrát koncipována ve zcela jiném stylu než byla ta minulá. Představuje práce dvou výtvarnic z Litomyšlska. Na výstavě najdeme samá krásná díla, která byste určitě chtěli mít u vás doma. Malby na dřevěných deskách, rovný malovaný a repasovaný nábytek a papírenské zboží od Míly Gloserové a také originály ilustrací a drobné ilustrované radosti od  Zdeňky Štěpánkové. Jde o dvě kamarádky, každá ale pracuje sama a jinak. Návštěvníci výstavy však zjistí, že jejich společná výstava do sebe zapadá a navzájem se doplňuje. O výstavě uvedeme víc. Jednak ve fotoreportáži z dnešní vernisáže a na výstavu se vrátíme společně s PhDr. Ludmilou Kersselgruberovou, která slíbila poslat vernisážovou řeč. Na vernisáži, jejíž hudební stránku zajistila opět českotřebovská základní umělecká škola, natáčel Českotřebovský deník reportáž s několika rozhovory vedenými tak, že více poznáme o zaměření prací obou autorek vystavovaných prací.
Zdeňka Štěpánková, dívčím jménem Kudrnová,(na fotografii vlevo)  je česká ilustrátorka tvořící především přání a pohledy v jemných pastelových barvách. Je známá také pod profilem „ZeStudánky“. Podílela se na ilustraci japonské pohádky Urašima a v roce 2022 vydala vlastní knihu, ilustrované převyprávění tří románů anglických klasiček pod názvem Silné a křehké. Pro všechny ilustrované knihy viz https://www.databazeknih.cz/ilustratori/zdenka-kudrnova-100504
Miluše Gloserová (na fotografii vpravo) je litomyšlská výtvarnice a pedagožka. Vede vlastní výtvarnou dílnu „Doma ateliér“ pro malé i velké. Hlavně je ale matkou třech dětí, přemýšlivou a pozorující bytostí. V jejím díle můžeme vidět hlavně děti, víly či anděly. Jsou často zobrazovány na pozadí, na kterém se objevuje dekorativní stopa válečku.