Adventní jarmark a den otevřených dveří na ZŠ Habrmanova
Ve středu 29. listopadu vypadala školní budova ZŠ Habrmanova jinak než jindy. Nejde o pohled vnější, ale  změny proběhly uvnitř budovy a v jednotlivých třídách a klubovnách školní družiny. Není přece normální, kdy se třída změní na cukrárnu, kavárnu, prodejnu hraček, výtvarnou dílničku pro příchozí, když ve školní tělocvičně vznikne docela slušně zásobené tržiště.  A obsluhu zajišťují sami žácí školy.
Změny byly vlastně i před školou, vznikly zde nové prodejní stánky: ovocný čaj, cukroví, dětský horký punč.  S úderem třetí hodiny odpolední  to vše začalo naplno.  Akce se nekonala poprvé, jsou zkušenosti z předchozích ročníků. A tak třeba programy jednotlivých tříd se letos přemístili do prostoru před školou, který byl přes léto nově upraven a kde bylo více prostoru než dříve. 
Můžeme však jen litovat toho, že tento předškolní prostor již letos nezdobí krásná vánoční borovice, která padla bez přemýšlení, aby vytvořila nově upravený nástupní prostor do školy. Nacvičený program sledovalo však daleko více návštěvníků než v roce loňském, kdy se to hlavní odehrávalo v prostoru schodiště, normálně sice dost širokém, ale při tak navštíveni akce nedostačujícím.  Jak to bylo můžeme vidět na dále uvedených fotografiích, byly pořízeny v první části akce.
Českotřebovský deník zde natáčel také video. Je ale teprve ve střižně, po dokončení  umožní shlédnout také ukázky z programu a bude také možné si projít s kamerou celou školu a podívat se jak se na tento den změnila. Co to dalo úsilí mohou vypravovat jen učitelky a učitelé této školy. Jako "první dávku"  předkládáme reportáž z první hodiny středečního jarmarku. (mm)