Českotřebovský deník:

Patrik Vebr vicemistrem České republiky v přespolním běhu


Poslední listopadovou sobotu se v Dříteči nedaleko Pardubic uskutečnilo mistrovství České republiky v přespolním běhu. Na startu hlavní kategorie vytrvalců nechyběl mimo jiné ani českotřebovský atlet, závodící za AK Škoda Plzeň, Patrik Vebr. Pro Patrika byl 10km závod vytrvalců premiérou v této kategorii a v nabité startovní listině se favorité jen těžko hledali.

Po úvodním výstřelu se na čele usadila devíti členná skupina běžců, kde nechyběl ani Patrik. Po necelých čtyřech kilometrech vzal za tempo dukelský Jáchym Kovář, odpoutal se od zbytku skupinky a jediný, kdo jeho tempo zachytil a zvládl akceptovat byl Patrik Vebr. Oba závodníci spolu bojovali až do posledních metrů, kdy nakonec zvítězil Jáchym Kovář (31:04), druhý doběhl Patrik Vebr (31:10) a bronzovou pozici získal Michal Šmahel (31:16).
Závodu vytrvalců se rovněž zúčastnili další českotřebovští atleti - Jan Šimůnek (19. místo, 34:27) a Filip Záveský (23. místo, 35:42).

V kategorii mílařů odstartoval na 4km trať další českotřebovský atlet Dominik Vebr (závodící za USK Praha). Dominik i přes svou specializaci na 800 m předvedl velmi kvalitní výkon, když obsadil 8. příčku v čase 12:32.