Úspěšná sezóna DSC GYM Česká Třebová byla korunována mistrovskými tituly
Uplynulá sezóna se nesla ve znamení dlouhodobě náročné přípravy. Tvrdá a poctivá práce se vyplatila a přinesla kýžené úspěchy. Letošní rok byl opět velmi  bohatý na „medailovou sklizeň“. Průběh roku byl rozdělen přípravou na jednotlivé turnaje. V rámci Mistrovství České republiky v brazilském jiu-jitsu  získali zápasníci 11 zlatých, 9 stříbrných a 7 bronzových medailí. Z toho deset nejcennějších kovů získal tým Dětí a mládeže. Mistrovský titul v kategorii ženy si vyzápasila Cristina Dodita a přidala tak do výčtu zlatých jedenáctou medaili. Děti a junioři rovněž přidali zbývající cenné kovy. Zároveň potřetí v řadě za sebou získali mistrovský pohár a stali se tak nejlepším týmem dětí a dospělých. Excelovali i v tuzemském seriálů TATAMY, kdy na třech po sobě jdoucích turnajích získali celkem 33 zlatých, 26 stříbrných a 21 bronzových medailí. Zároveň vždy ukořistili i první místo v soutěži týmu v kategorii děti a mládež. V evropské konkurenci se velmi vydařil turnaj v rakouském Grazu, kde ve velké konkurenci obsadili s dětským týmem třetí místo.
Kromě evropských destinací, jako je Rakousko, Maďarsko, Německo, Velká Británie a Švýcarsko, vycestovali na Mistrovství Světa do Abú Dhabí. Během turnajového zápolení zápasníci opět potvrdili své kvality a v celosvětové konkurenci si vedli velmi zdatně. V turnaji věnovanému dětem a mládeži získala Karolína Jandová 5. místo (kategorie 52 kg), Emma Tesařová 3. místo – bronzová medaile (kategorie 63 kg), Liliana Dvořáková 6. místo (kategorie 63 kg), René Viktorín 11. místo (kategorie 72 kg), Daniel Singer 13. místo (kategorie 67 kg).  V celosvětových žebříčcích světové ligy AJP Tour , v kategorii děti a mládež, jim patří 68. místo z 1225 týmů celkem. Zároveň obsadili 1. místo v České republice. Pozadu nezůstali ani dospělí zápasníci. Valerie Poulová získala 23. místo (kategorie 55 kg, modré pásky), Tadeáš Smejkal 17. místo (kategorie 69 kg, černé pásky), Jan Broulík 15. místo (kategorie 85 kg, hnědé pásky). Michal Vébr dosáhl na kov nejcennější, 1. místo (kategorie fialové pásky)  a stal se tak již podruhé mistrem světa v lize AJP Tour. Doplnil tak i svůj triumf z letošního Mistrovství Evropy v Paříži, kde také získal 1. místo.
Zápasníci DSC GYM Česká Třebová se v roce  2023 zúčastnili deseti tuzemských a patnácti zahraničních turnajů. Se ziskem 98 zlatých, 75 stříbrných a 49 bronzových medailí tak opět navázali na úspěchy z minulé sezóny a zařadil se mezi nejúspěšnější sportovní oddíly v našem městě. Velké díky za příkladnou reprezentaci a dosažené sportovní výsledky patří především sportovcům a jejich trenérům. Vedení oddílu děkuje touto cestou  i rodičům za důvěru, kterou vkládají do trenérů a také za podporu dřívějším i současným sponzorům.
Pro zájemce o tento úspěšný sport  jsou dětem  i dospělým určené celoroční nábory. Pro děti od 4 let probíhají tréninky vždy v pondělí, ve středu a v pátek od 17 do 18 hodin. Pro dospělé v úterý, ve čtvrtek a v neděli  od 18 do 20 hodin. Vyznavači MMA trénují každé pondělí a pátek od 18.30 do 20 hodin. Více informací poskytne hlavní trenér Lukáš Janda – telefon 731131816 nebo email bjj.trebovice@seznam.cz
L. Janda, P. Suchý,  M. Michalski       

 

1foto. EMA TESAŘOVÁ BRONZ NA MS V ABU DHABI  
2 foto ČESKOTŘEBOVSKÁ VÝPRAVA NA MS V ABU DHABI
3 foto MS ABU DHABI  SPOLEČNÉ FOTO V HALE
4 foto PANAMS FLORIDA MICHAL VEBR ZLATO
5 foto DĚTSKÝ TÝM NA TURNAJI V GRAZU (RAKOUSKO)
6 foto AJP TOUR BUDAPEŠT (MAĎARSKO)
7 foto 1.MÍSTO LUKÁŠ KAČURIK – TURNAJ MMA
8 foto MČR OSTRAVA a  OBHÁJENÍ MISTROVSKÉHO TITULU PO TŘETÍ V ŘADĚ
9 foto ČÁST TÝMU NA TURNAJI V CHEMNITZ (NĚMECKO)
10 foto NÁBOROVÝ LETÁK DSC GYM – DĚTI
11 foto NÁBOROVÝ LETÁK DSC GYM - MMA
12 foto NEJSTARŠÍ ČLEN DSC GYM ROMAN KRYSTL (55LET) V KATEGORII 35+
13 foto 1.MÍSTO ZA NEJLEPŠÍ DĚTSKÝ TÝM – TATAMY KIDS BRNO
14 -17 foto ZE SLAVNOSTNÍHO ZAHAJENÍ  MS V ABU DHABI
18 foto ČÁST TÝMU NA TURNAJI  NO EXCUSE VE FRÝDEKU MÍSTKU
19 foto KONTAKTY NA TRENÉRY