Českotřebovský deník 17/2023 (17/1) 
Nové video Českotřebovského deníku:
Českotřebovský atlet Patrik Vebr se ohlíží za úspěšným rokem 2022

Českotřebovský atlet Patrik Vebr nyní studuje v Praze vysokou školu Palestra a sportuje za tým USK Praha. Rok 2022 byl pro Patrika rokem velmi úspěšným, dosáhl řady zřetelných úspěchů a to nejen na závodech regionálních, ale také celorepublikového významu. Za všechny uvedu alespoň zisk titulu Mistra republiky v běhu na 5000 metrů na dráze, který získal na M?ČR v Hodoníně. Závodní v tréninkové skupině vedené vynikajícím českým trenérem Janem Pernicou. Patrik Vebr je doma v České Třebové málokdy a získat ho k rozhovoru byl oříšek. Nakonec se to podařilo. Patrik Vebr byl hostem Českotřebovského deníku v polovině ledna, hovořili jsme nejen o úspěšném loňském roce, ale i o tom, jak se Patrik ke sportu dostal. Rozhovor doplněný moha fotografiemi i videem nyní předkládáme.
Odkaz na video ZDE

Sportovní gymnastky na víkendovém soustředění v Jojo Gymu Dobřichovice

Letos poprvé se zúčastnily třebovské gymnastky víkendového kempu, který pořádala Česká gymnastická federace v Jojo Gymu Dobřichovice. Prostředí gymnastické haly Jojo Gym bylo svým fantastickým vybavením pro naše gymnastky splněným snem. Na této úrovni není dostupné nikde v České republice. Celý kemp byl skvělý svým prostředím, vybavením, programem a organizací, trenéry a nadšením cvičit. Jedinou nevýhodou bylo, že účast v kempu byla omezena jen na 4 gymnastky a 1 trenérku z jednoho gymnastického oddílu. Z celé republiky se v Dobřichovicích sešlo 36 mladších žákyň.  Během soboty všechny gymnastky odtrénovaly 6,5 hodiny, v neděli pak 4 hodiny. Pod vedením trenérů I. třídy se konaly pestré rozcvičky, baletní průpravy, cvičení na trampolínovém pásu, kladině, prostných, přeskoku, hrazdě, bradlech o nestejné výšce žerdí, velké trampolíně s doskokem do molitanové jámy, ale i kompenzační cvičení pod dohledem zkušené fyzioterapeutky. I když se po absolvování kempu cítily Vendy, Kačka, Ella a Nikolka velmi unaveně, zvládly intenzivní trénink gymnastických dovedností výborně. Na další kemp se budeme těšit zase napřesrok.
Jak se nám na kempu dařilo je zdokumentováno ve videu zde: Gymnastický kemp 2023 - YouTube
Pozvánka na gymnastické závody (dvojboj kladina, hrazda a vložený závod ve šplhu):
sobota 25.2. od 9.30 ve velké tělocvičně ZŠ Nádražní.

Klavírní trio České filharmonie 

Ćeská Třebová, Malá scéna, čtvrtek 26. ledna 2023 v 19:00 hodin

Klavírní trio České filharmonie vzešlo z dlouhodobé spolupráce našich skvělých předních sólistů. Houslista Jiří Vodička a pianista Martin Kasík jsou v komorní hudbě letitými partnery. Jejich spojení s koncertním mistrem violoncell Václavem Petrem pak dalo vzniknout tomuto komornímu uskupení. Na koncertu zazní skladby Josefa Suka, Ludwiga van Beethovena a Bedřicha Smetany

Bonus na jubilejní, 60. koncertní předplatné – vstupenky ZDARMA.
Školní mládež do 20 let má nárok na jednu vstupenku ZDARMA na každý koncert Kruhu přátel hudby Česká Třebová pro koncertní sezónu 2022/23. Vstupenku zdarma lze vyzvednout u pokladny v Malé scéně před každým koncertem.
Vstupenku není možno získat v předprodeji – lze ji však zarezervovat v Kulturním centru (telefon 465 532 805) a poté u pokladny v Malé scéně vyzvednout. Tento bonus platí pouze na řádné akce KPH Česká Třebová – jedná se o 7 koncertů.

Také ČSOP Zlatá studánka plánovala akce na rok 2023
V pondělí 16. ledna od 17 hodin se členové výboru ZO ČSOP Zlatá studánka sešli na výborové schůzi, aby stručně zhodnotili rok 2022 a naplánovali činnost a akce v roce nadcházejícím. V plánu jsou akce již tradiční (spoluúčast na Dni Země, pořádání Dne zvířat v Javorce,...), dále přednášky, besedy, dílny a také letní tábor.
Předběžné termíny akcí jsou: 
Dílna drhání - výroba přívěsku na klíče 15.2.2023 od 16,00
Exkurze Králova zahrada, Zádolka – březen
Výroční členská schůze 13.3. od 16,30
Kampaň Ukliďme Česko, ukliďme svět 1.4.2023 – zjistíme společný úklid s ČSOP Podorlicko
Otvírání Zlaté studánky 22.4.2023
Den Země 11.5.2023
tábor 15.-19.7. 2023
Setkání ČSOP 8.-10.9.2023
Přednáška Afrika - září
Den zvířat 7.10.2023
Zavírání Zlaté studánky 21.10.2023
Pro více informací sledujte i-netový zpravodaj, vývěsku na Novém náměstí a plakátnice.
Za výbor ZO P. Vomáčková