Českotřebovský deník 25/2023 (25/1)  

VC České Třebové 2023 v judu – rekordní účast!!!

Ve dnech 21. – 23. 1. 2023 se konal již 11. ročník VC České Třebové v judu s následným pondělním judo kempem. Turnaj se konal pod záštitou a s finanční a osobní podporou hejtmana Pardubického kraje pana Martina Netolického a s finanční a osobní podporou starosty města Česká Třebová pana Zdeňka Řeháka a místostarostky města Česká Třebová paní Zuzany Nejedlé. Všem jmenovaným náleží velký dík organizátorů akce.

A jaký byl 11. ročník? Jednoznačně REKORDNÍ!

Týden před soutěží jsme registrovali přes 900 přihlášených a konečné číslo účasti činí 767 judistů a judistek z 91 oddílů a 2 zemí (ČR a Slovensko). Jedná se tak po Českých pohárech o největší turnaj v ČR.

Nejprve však byl oceněn pan Zdeněk Krška, který letos slaví významné životní jubileum a Krajský svaz juda se rozhodl mu udělit 1. DAN za jeho celoživotní přínos judu. Zdeněk i dnes trénuje skupinu nováčků a vychoval spoustu skvělých závodníků, a hlavně spoustu skvělých lidí. Děkujeme a blahopřejeme.

V sobotu se o medaile a poháry pro nejlepší týmy prali mladší žáci a žákyně (10 a 11 let) a mladší dorost (14 a 15 let), v neděli pak starší žactvo (12 a 13 let) a dorost (16 a 17 let).

Bezesporu nejlepší výkon předvedl Matyáš Zářecký. Se skóre 3/1 vybojoval v kategorii dorostenců do 73 kilogramů stříbrnou medaili. Druhé stříbro přidala Nela Šustková. Pro ni to byl její první turnaj a jako trenéři musíme říct, že její zápasy byly infarktové. Nela se své zkušenější soupeřky nezalekla a ve druhém vzájemném zápase ji porazila nádherným O goshi ve Zlatém skóre. Třetí medaili a to za 3. místo vybojoval Jarda Šlesinger. Ten už nějakou dobu čekal na medaili na velkém turnaji a doma to konečně dopadlo. Dvě krásné uchi maty a bronz jsou důvodem, proč Jarda mohl slavit. Další velmi pěkné výkony předvedli Jakub Najman (2/2 a 5. místo), Lukáš Krása (2/2 a 7. místo) a Pepa Drašnar (1/1 a předpisová Ashi guruma).

V pondělí se konal judo kemp pod vedením několikanásobné Mistryně ČR Lucie Chytré a s účastí cca 65 judistů a judistek tak zakončil rekordní 11. ročník VC České Třebové.

Jménem oddílu JUDO Česká Třebová děkuji všem trenérům, rozhodčím, rodičům a dětem za organizaci a realizaci celé akce. Těšíme se opět za rok na viděnou.


Z prvního dne Velké ceny České Třebové  2023 máme video

Můžeme také porovnat letošní 11. ročník soutěže (2023) a ročníkem 2020, posledním "předcovidovým", turnajem (vpravo), kdy se judisté poprvé sešli v hale Skalka a byla zde tehdy mimořádně silná mezinárodní účast....

Pořadí klubů

Výsledkové tabulky uvádíme v odkazech na pdf soubory

  • Tabulky MU12 ZDE       Tabulky WU 12 ZDE         Výsledková listina U12 - U18 ZDE
  • Tabulky MU14 ZDE       Tabulky WU 14 ZDE
  • Tabulky MU16 ZDE       Tabulky WU16 ZDE
  • Tabulky MU18 ZDE       Tabulky WU18 ZDE