Domácí klopýtnutí Kohoutů                 
Hokejisté České Třebové vedli v prvním osmifinálovém utkání po první třetině o dva góly, na konci vyrovnaného střetnutí se však radoval soupeř. Hlinsko vstřelilo vítězný gól při přesilové hře.
 
Česká Třebová – Hlinsko 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
 
Branky: 15. Schejbal (Pavlovský, Pažourek), 15. Fúzik (Semorád, Hemský) – 31. Jílek (Brázda), 37. Štěpánek (Beneš, Chvojka), 55. Chvojka (Beneš).
Rozhodčí: Barek, Kolář – Landsmann, Mikula. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváků: 381. Střely na branku: 37:31. Nejlepší hráči: Semorád – Beneš.
Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král, Pražák - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Hemský, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Plášek.
Hlinsko: Vlk – Beneš, Nepokoj, Machač, Hudec, Poskočil, Fink, Brázda – Chvojka, Prachař, Štěpánek – Kišš, Kubal, Karásek – Hron, Jílek, Grygar – Zdražil.
 
1. třetina
Hosté v čase 5:40 špatně střídali, za šest hráčů na ledě dostali dvouminutový trest. Kohouti první přesilovou hru nevyužili, jediný střelecký pokus obránce Sedláka snadno zneškodnil brankář Vlk.
Pak o sobě dal dvakrát vědět hlinecký kapitán Beneš. V čase 7:49 nejprve trefil tyčku, v čase 8:24 byl za krosček vyloučen. Při druhé přesilovce měl obrovskou šanci Fúzik, který však místo přímé střely hledal zbytečnou přihrávkou Ostřanského…
Paradoxem bylo, že ke vstřelení dvou gólů stačilo hokejistům České Třebové pouhých deset vteřin. Časomíra se zastavila na 14:22, když se z pravé strany od mantinelu přesně pod horní tyčku trefil obránce Schejbal – 1:0.

Krátce po zahájení hry se Kohouti dostali do blízkosti hlinecké branky, kde v čase 14:32 předvedl svůj důraz kapitán Fúzik – 2:0. Na hosty to bylo moc, střídačky vzápětí vzala oddechový čas.
Závěr první třetiny se domácím nepovedl, v čase 19:44 byl vyloučen Hemský (vysoká hůl).
 
2. třetina
Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hokejisté Hlinska. Ve 21. minutě měl obrovskou příležitost Prachař, do jehož rány v poslední chvíli obětavě lehl obránce Jemelka. Hosté pokračovali v obléhání domácí branky, které zachránila tyčka.

V čase 22:51 byl vyloučen Jílek, při přesilové hře naopak nastřelil tyčku Semorád. Útočník Jílek krátce po svém návratu z trestné lavici tvrdě atakoval brankáře Krause, kterého šel pomstít Schejbal. Rozhodčí alibisticky udělili oběma hráčům čtyři minuty.
Hosté byli v této fázi zápasu lepším týmem, domácí se bohužel nevyvarovali chyb. V polovině utkání propadl na útočné modré obránce Jemelka, hosté se dostali do rychlého přečíslení, které v čase 30:16 zakončil střelou pod horní tyčku Jílek – 2:1.
Kohoutům hra „drhla“, a tak si o minutu později vzala oddechový čas českotřebovská střídačka.
V čase 32:23 byl zbytečně vyloučen Král (sekání), dvouminutové oslabení jeho spoluhráči ubránili.
Hosté byli za svoji aktivitu ve druhém dějství ještě jednou gólově odměněni. Benešovu střelu před brankou v čase 36:47 pohotově tečoval Štěpánek a bylo vyrovnáno – 2:2.
 
3. třetina
V závěrečném dějství se obě mužstva snažila neudělat nějakou hloupou chybu. Ve 46. a 51. minutě zkoušeli štěstí Augustin s Pavlovským, jejichž střelecké pokusy se štěstím zlikvidoval gólman Vlk.
Rozhodující okamžik zápasu přišel necelých šest minut před koncem. V čase 54:15 byl za nedovolený zákrok za brankou soupeře (držení) vyloučen útočník Plášek. Hosté šanci využili, při přesilovce tečoval další Benešovu střelu v čase 54:50 před brankou volný Chvojka – 2:3.
Kohouti v 59. minutě odvolali brankáře, v čase 59:48 byl vyloučen Hudec. Domácí hráli chvíli v šesti proti čtyřem, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

HLAS PO UTKÁNÍ: 

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili. První třetinu jsme měli ve své režii a dostali se do dvougólového vedení. Bohužel od druhé části utkání jsme přestali hrát aktivně. Udělali jsme individuální chyby, které soupeř potrestal a vrátil se do hry. V závěrečné třetině to byl spíše taktický boj, dlouho se čekalo na chybu. Bohužel jsme faulovali v útočném pásmu, Hlinsko dostalo výhodu přesilové hry. Využilo ji a vstřelilo vítězný gól.“
 
Další výsledky: Litomyšl – Polička 7:5, Moravská Třebová – Choceň 2:1, Nová Paka – Trutnov 5:4 po nájezdech, Nový Bydžov – Opočno 6:3, Nové Město – Náchod 5:3, Jaroměř – Lanškroun 5:1, Chrudim – Třebechovice 4:6.
Příští zápas – středa 25. ledna: Hlinsko – Česká Třebová (18.30).