Špatný start, vítězný finiš Kohoutů


V závěrečném utkání nadstavbové části soutěže si hokejisté České Třebové doma poradili s Novou Pakou. Kohouti do nedělního zápasu nevstoupili pravou nohou, ale postupem času získali pevný led pod nohama a vybojovali tři body.
Česká Třebová – Nová Paka 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)
Branky: 12. Filip (Plášek, Veverka), 17. Pavlovský (Sedlák, Ostřanský), 21. Augustin (Pavlovský), 29. Schejbal (Semorád, Vaňo), 35. Pavlovský (Jemelka, Augustin) – 3. Dvořák (Malík, Klust), 24. Leder (Hric), 53. Klust (Kindyšev).
Rozhodčí: Rulíček – Mikula, Landsmann. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváků: 317. Střely na branku: 33:34. Nejlepší hráči: Kraus, Pavlopvský, Augustin.
Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Vaňo, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Plášek.
Nová Paka: Mahdal – Suvorov, Klust, Leder, Kotyza, Šíperk, Pour, Murašov – Malík, Hnik, Dvořák – Hric, Horyna, Nevyhoštěný – Bondar, Mach, Vrba – Kindyšev.
1. třetina
Během první minuty zlikvidoval hostující brankář Mahdal šanci Pavlovskému, vzápětí mu nedokázal vstřelit gól Augustin. Jak už to bývá, rychle uhodilo na druhé straně. Hokejisté Nové Paky se dostali do rychlého protiútoku, který v čase 2:33 přesně zakončil Dvořák – 0:1. V 5. minutě
Kohouti znovu propadli v útočném pásmu, příležitost Horyny naštěstí zmařil pozorný gólman Kraus, který si v polovině první třetiny poradil i se střelou Bondara.
Domácím, kteří v úvodu působili zakřiknutým dojmem, se podařilo vyrovnat v čase 11:20, kdy se štěstím skóroval zkušený Filip – 1:1. Kohouti hráli o necelé dvě minuty později přesilovou hru, ale branku soupeře vůbec neohrozili. Do vedení se dostali až v čase 16:24, kdy Sedlákovou přihrávku pohotově tečoval Pavlovský – 2:1. V čase 18:15 byl na čtyři minuty vyloučen obránce Suvorov, slibnou šanci neproměnil Semorád. Přesilovku „zrušil“ v čase 19:51 v útočném pásmu zbytečně faulující obránce Jemelka.
2. třetina
Třetí gól Kohoutů hodně fanoušků nevidělo. Pouhých šest vteřin po zahájení druhé třetiny (20:06) jej nechytatelnou střelolu do šibenice vstřelil Augustin – 3:1. Hosté se nevzdávali a pomohl jim rychlý kontaktní gól, který v čase 23:09 vstřelil od modré obránce Leder – 3:2.
Důležité bylo, že domácí přečkali vyloučení Ostřanského a že neinkasovali ve 25. minutě po šanci Dvořáka, který mířil vedle. Českotřebovská odpověď byla rychlá a efektivní. V čase 28:42 zamířil od modré přesně obránce Schejbal – 4:2.
Domácí hokejisté byli v této fázi zápasu aktivnější a dostávali se do dalších střeleckých příležitostí.
Ostřanský sólový nájezd neproměnil, první pětka však vzápětí udeřila. Jemelka naše křížnou přihrávkou na pravé straně Pavlovského, který v čase 34:03 napálil puk popáté do novopacké branky – 5:2. V závěru druhé třetiny mohl Pavlovský přidat další gól, na brankáře Mahdala tentokrát nevyzrál.
3. třetina
Začátek závěrečné třetiny se Kohoutům moc nepovedl, po nedovolených zákrocích Krále s Jemelky totiž hráli dvakrát v oslabení. Při druhém ujel Augustin, hosty opět zachránil Mahdal.
Ve čtyřech se potom úspěšně bránili hosté. Vyloučený obránce Klust pak krátce po svém návratu do hry využil „otevřených dveří“ v českotřebovské obraně a v čase 52:06 vrátil svému týmu naději – 5:3.
Další komplikaci Kohouti nepřipustili. Škoda, že při power play soupeře neposlal puk v 59. minutě do prázdné novopacké branky Plášek…
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Těžký soupeř s dobře organizovanou hrou, Nová Paka ještě v minulé sezoně hrála druhou ligu. Začali jsme zakřiknutě, s přibývajícím časem jsme byli aktivnější a stříleli jsme góly. V závěrečné třetině jsme si výsledek pohlídali, před play off jsme chtěli vyhrát a udělat radost sobě a pochopitelně také fanouškům.“
Další výsledky:
Litomyšl – Nové Město nad Metují 3:2, Chrudim – Nový Bydžov 2:3 po nájezdech, Moravská Třebová - Jaroměř 1:5.

TABULKA PO NADSTAVBOVÉ ČÁSTI

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Nový Bydžov 14 27
2 Litomyšl 14 25
3 Nové Město n.M. 14 22
4 Jaroměř 14 20
5 Česká Třebová 14 20
6 Chrudim 14 19
7 Nová Paka 14 18
8 Mor. Třebová 14 17