Hoch na ZŠ Ústecká v České Třebové zranil spolužáka nožem, incident šetří policie


Na základní škole v České Třebové zranil jeden žák druhého nožem. Zranění není vážné, chlapec byl po ošetření v nemocnici propuštěn domů. Policisté o události informovali na Twitteru a zjišťují další okolnosti. „Od obou aktérů zjišťujeme okolnosti, které incidentu předcházely,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová. K incidentu dvou žáků došlo kolem 13. hodiny na základní škole v Ústecké ulici v České Třebové.
„Výzva byla přijata jako napadení. Na místo přijeli dvě posádky naší záchranné služby. Ve škole jsme ošetřili žáka na druhém stupni základní školy. Šlo o drobné ranky či spíše škrábance na horní polovině těla. Chlapec tedy nebyl ohrožen na životě. Po ošetření jsem ho převezli do orlickoústecké nemocnice,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.
 „Od obou aktérů zjišťujeme okolnosti, které incidentu předcházely,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.
K incidentu dvou žáků došlo kolem 13. hodiny na základní škole v Ústecké ulici v České Třebové. „Výzva byla přijata jako napadení. Na místo přijeli dvě posádky naší záchranné služby. Ve škole jsme ošetřili žáka na druhém stupni základní školy. Šlo o drobné ranky či spíše škrábance na horní polovině těla. Chlapec tedy nebyl ohrožen na životě. Po ošetření jsem ho převezli do orlickoústecké nemocnice,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.
Policie incident prošetřuje. Případ však bude pravděpodobně odložen, jelikož žádný ze školáků není trestně odpovědný.  Podle informací hejtmana Martina Netolického (3PK/ČSSD) žák sedmé třídy poranil nožem druhého žáka. Zranění bylo lehké. „Je potřeba dementovat informace, že by došlo k pobodání. Pověřil jsem radního Josefa Kozla, který má na starosti krajské školství, aby kontaktoval Českou školní inspekci. Bylo by dobré, aby se celou záležitostí ve spolupráci se zřizovatelem - Českou Třebovou - zabývala. Já se domnívám, že se jedná o individuální selhání,“ řekl ČTK Netolický.
Ředitelka základní školy v Ústecké ulici se nechtěla k události vyjadřovat podrobněji. „Srovnáváme se s touto situací. Kluci jsou v pořádku, byli informování rodiče, škola k tomu musí přijmout opatření,“ řekla ředitelka školy Pavlína Vomáčková.
Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/ceska-trebova-zraneni-zaci-skola-nuz-policie.A230119_160656_pardubice-zpravy_pp
Událost zaplnila internet i twitter, byla i ve zprávách České televize.