Kohouti padli po nájezdech                  

Hokejisté České Třebové středeční mečbol nevyužili. Ve čtvrtém vzájemném duelu mělo od začátku navrch Hlinsko, Kohouti náskok soupeře dotahovali. V prodloužení nedokázali využít výhodu přesilové hry, nájezdy patřily soupeři. O postupujícím se rozhodne v pátek 3. února v České Třebové.

Hlinsko - Česká Třebová 4:3 sn (0:0, 2:1, 1:2 – 0:0)

Branky: 23. Kubal (Chvojka, Beneš), 26. T. Prachař (Karásek), 56. T. Prachař, rozhodující nájezd Nepokoj – 39. Jemelka (Augustin, Pavlovský), 51. Ostřanský (Pavlovský), 60. Ostřanský (Semorád, Hemský).
Rozhodčí:
 Kolář, Škorpil – J. Kopecký, P. Kopecký. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváků: 362. Střely na branku: 28:40. Nejlepší hráči: Vlk, T. Prachař – Ostřanský. Průběžný stav série: 2:2.
Hlinsko: 
Vlk – Brázda, Hudec, Beneš, Fink, Nepokoj, Machač – Zdražil, Hron, Bouška – Chvojka, Kubal, Brožek – Kišš, T. Prachař, Karásek – Grygar.
Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Plášek, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Hemský.
1. třetina
Oba týmy vstoupily do čtvrtého zápasu hodně opatrně. Až v čase 8:03 byl vyloučen domácí útočník Hron, při přesilové hře napálil Semorád horní tyčku. Českotřebovský tlak pokračoval, neujala se teč Sedláka, ani další střelecký pokus Pavlovského.
V polovině první třetiny chyboval Plášek, do sólového nájezdu se dostal Chvojka, jehož šanci zlikvidoval brankář Kraus. Po zbytečných chybách obránců, kteří váhali s rozehrávkou, se do tlaku dostali domácí, které pouze faulem (krosček) zastavil Fúzik. Kapitán Kohoutů usedl na trestnou lavici v čase 14:07, v čase 14:59 k němu přisedl rovněž vyloučený Augustin (sekání).
Hlinsko hrálo 68 vteřin přesilovku pět na tři, hosté se ubránili. Domácí nevyužili ani pokračující výhodu jednoho muže v poli (52 vteřin), Kohouti těžké chvíle přežili.
2. třetina
V úvodu druhé dvacetiminutovky Kohouti dokonale zaspali.
Střelu útočníka Kubal stihl Kraus pouze vyrazit, obránci nebránili a tak dojíždějící Kubal v čase 22:23 snadno otevřel skóre – 1:0.
O chvíli později doplatili hosté na další hru v oslabení. V čase 22:38 byl vyloučen Hemský (hákování), v čase 25:07 dostal dvouminutový trest také Ostřanský (podrážení). Nepřesný rozhodčí Kolář první faul na Ostřanského neodpískal, oplácení našeho hráče ano.
Podstatné bylo, že Hlinsko v čase 25:43 přesilovou hru využili, když se trefil T. Prachař – 2:0.
Hokejisté České Třebové hráli ve druhé třetině celkem pětkrát (!) v oslabení.

V čase 30:44 byl vyloučen opět Ostřanský, o minutu později (31:48) k němu zamířil Pavlovský. Hlinsko vzalo před přesilovou hru pěti proti třem oddechový čas, za 56 vteřin gól vstřelit nedokázalo. Dalších 64 vteřin se Kohouti bránili úspěšně ve čtyřech.
Závěr druhé třetiny patřil Kohoutům. Ti se vrátili do utkání v čase 38:35, kdy Augustinovu ránu pohotově tečoval Jemelka – 2:1. Škoda, že vzápětí neproměnil sólový únik Ostřanský. V čase 39:30 se nechal zbytečně vyloučit Hemský.
3. třetina
Dlouhé oslabení (90 vteřin) v úvodu závěrečné třetiny Kohouti zvládli. V čase 47:08 vyl vyloučen domácí obránce Machač (podrážení), vzápětí byl v útočném pásmu faulován Semorád, rozhodčího Koláře to pranic nezajímalo.
Z vyrovnání se hokejisté České Třebové radovali v čase 50:08, po krásné individuální akci Pavlovského se zblízka snadno trefil Ostřanský – 2:2.
Obrovskou příležitost k obrátce měli Kohouti po faulech Nepokoje a Zdražila. Dlouhých 78 vteřin hráli bez gólového efektu přesilovku pět na tři, prosadit se nedokázali ani při pokračující klasické přesilové hře (42 vteřin)…
Jak už to bývá, netrvalo dlouho a přišel trest. Po špatném rozehrání ve vlastním obranném pásmu se puku zmocnil T. Prachař, od mantinelu puk spíše nahodil před branku a ten se zastavil až za zády brankáře Krause. Časomíra ukázala 55:42 a Hlinsko opět vedlo – 3:2.
Kohouti v závěru vsadili všechno na jedno kartu. V čase 58:26 začala jejich power play a štěšstí jim přálo, protože v čase 59:13 zblízka vyrovnal Ostřanský – 3:3.
Prodloužení
Všechno hrálo do karet Kohoutům, v čase 61:15 byl vyloučen domácí Kubal (sekání). Při přesilové hře trefil Semorád podruhé v utkání tyčku. Hosté si v závěru pětiminutového prodloužení vypracovali ještě jednu příležitost. Augustin poslal šikovnou přihrávkou do úniku Pavlovského, který snadno přebruslil obránce, jenže ve finále místo střely volil na rozbitém ledě kličku a postupový gól nedal…

Nájezdy
Domácí vsadili na střelbu, hosté na technické finesy.

Zatímco Nepokoj, Chvojka a Kubal své nájezdy proměnili, Sedlák, Ostřanský a Filip vyšli naprázdno.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Od začátku jsme zaostávali, první polovina zápasu byla z naší strany špatná. Ve druhé polovině jsme se dostali do rytmu, výkon mužstva se zlepšil. Rozhodly přesilové hry pět na tři a čtyři na tři, které jsme bohužel nevyužili.“
Další výsledky: Choceň - Moravská Třebová 4:2 (stav série: 2:2, Třebechovice - Chrudim 1:4 (2:2), Trutnov – Nová Paka 2:12 (2:2).

Příští zápas – pátek 3. února: Česká Třebová – Hlinsko (18.30).