Českotřebovské mládežnické fotbalové týmy na turnaji v Německu 
Klub FK Česká Třebová dostal již poněkolikáté pozvánku do bavorského města Oberasbach (leží 10 km od Norimberku), kde se jednou za dva roky pořádá v období Svatodušních svátků dvoudenní víkendový mezinárodní fotbalový turnaj mládeže (letos 27.-28.května). Využili jsme nabídky obsadit v turnaji čtyři věkové kategorie, dvě přípravkové (r.2012 a r.2013) a dvě žákovské (r.2010 a r.2011), celkem se jednalo o 46 mladých fotbalistů.
Páteční odjezd jsme si neplánovaně zpestřili díky nepojízdnému autobusu desetihodinovým soustředěním na domácím hřišti. Náhradní autobus tak dorazil do Oberasbachu ráno v půl třetí. Po čtyřech hodinách spánku nás vzbudili svěží francouzští spolubydlící a po slavnostním zahájení turnaje, kdy nám zahráli státní hymny čtyř zúčastněných států (ČR, Německo, Francie a Polsko), jsme se pustili do fotbalového zápolení.
Nejmladší kategorie (r.2013) byla rozdělena do dvou skupin po šesti týmech. V naší skupině jsme utrpěli čtyři porážky a povedla se jedna výhra. V neděli jsme pak v zápase o 11.místo zvítězili nad týmem TSV Altenberg 3:1.
Také turnaj starší přípravkové kategorie (r.2012) byl rozdělen do dvou skupin po šesti týmech. A stejný byl pro českotřebovský tým i výsledek, tedy čtyři prohry a jedna výhra v základní skupině a v zápase o jedenácté místo vítězství 4:2 nad týmem SV Fortuna Niederwürschnitz.
Naše žákovské kategorie hráli jeden společný turnaj, kde bylo 14 týmů rozděleno do dvou sedmičlenných skupin. Náš mladší ročník 2011 odehrál ve své skupině kvalitní zápasy a po dvou vítězstvích, jedné remíze a dvou prohrách obsadil čtvrté místo ve své skupině. V neděli pak ve svém nejlepším zápase o sedmé místo podlehl po remíze 1:1 až po penaltách věkově staršímu týmu STV Deutenbach. Ve druhé skupině řádil náš starší žákovský tým, který jsme z důvodu nedostatečného počtu českotřebovských chlapců r.2010 doplnili z poloviny našimi kamarády z FK Letohrad, s kterým mají žákovské týmy našeho klubu nadstandardní vztahy a stejné klubové barvy. Tým FK Česká Třebová svou skupinu ovládl díky pěti výhrám a jedné remíze při skóre 16:2. V nedělním semifinále porazil tým DJK Eibach 3:0, následné finále proti týmu FSV Stadeln pak za hlasité podpory všech českotřebovských a mnohých zahraničních týmů ovládl také poměrem 3:0.
Závěrečnou večerní slavnost pak při účasti několika pozvaných týmů, organizátorů a sponzorů turnaje opanovala pro změnu naše přípravková kategorie, která po drtivém nástupu ovládla taneční parket a postarala se tak ze všech nejvíce o zábavnou část této události.
Týmy FK Česká Třebová tedy zanechaly významnou stopu v tomto mezinárodním turnaji, a to jak po sportovní, tak i po společenské stránce. Za dva roky bude město Oberasbach pořádat další ročník turnaje, myslím, že i s pozvánkou pro mladé českotřebovské fotbalisty.
Autor: Roman Krása, vedoucí týmu mladších žáků FK Česká Třebová