Cyklomaraton se jede už v neděli !!!  

14.ročník Českotřebovského cyklomaratonu je za dveřmi, jedeme v neděli 25. června. Přinášíme několik důležitých informací.

Přihlášky, benefity
Bikeři, přihlášení se startovným uhrazeným do 21.6., dostanou při prezentaci stravenku na jídlo.

Parkování
V blízkosti fotbalového stadionu probíhá rozsáhlá rekonstrukce Kubelkovy ulice. Přes zákazové značky je umožněn příjezd na parkoviště pod bike parkem Peklák. V každém případě doporučujeme přijet včas.

Prezentace, start
Prezentace od 7.30 do 10.15 hodin, možnost přihlášky na místě. Následuje: řazení na start, rozmluva a start závodu v 11.15 hodin.

Jedeme na jednom okruhu
Hlavní závod měří 44 km a jede se na jednom okruhu, převýšení činí
1 150 metrů). Kratší trať měří 26,5 km, převýšení je 590 metrů. Na obou tratích povedou bajkery dva motorkáři, pole budou uzavírat cyklisté/pořadatelé.

Změny na tratích
Závod na 44 kilometrů: z obce Řetová jedeme směr Dlouhá Třebová (nejedeme na Andrlův Chlum). Pro obě tratě: z vrcholu sjezdovky Peklák se pojede trailem Růžovka.

Nebezpečná místa
Trať 26,5km: lesní sjezd k chatové oblasti (cca na 11.km). Trať 44 km: ostrý sjezd do chatové oblasti na Mandlu (cca na 22,5.km).

Občerstvovačka
Závodníci na obou tratích mají občerstvovací stanici na Zacharáku (na 14., resp. na 27.km).

Finanční a věcné ceny
Nejlepší pojedou o prémie ve výši 11 tisíc korun. Vítěz a vítězka závodu na 44 kilometrů získají broušené poháry věnované starostou města Zdeňkem Řehákem.

Trojice rekordmanů
Přihlášeni jsou a pokud se 25. června postaví na start, bude to jejich čtrnáctá účast. Miroslav Orlich, Petr Klumpar a Vladimír Vaněk jr. budou mít - jako jediní v historii závodu – 100% účast.

Spolupracovníci
Na zajištění hladkého průběhu závodu se podílejí: Městská policie Česká Třebová, areál Peklák, TJ Semanín, sbory dobrovolných hasičů Česká Třebová-Parník, Přívrat, Řetová a Dlouhá Třebová. Celkem pomůže okolo 70 osob.

Dětské závody
Bezprostředně po startu hlavního závodu, v areálu fotbalového klubu. Kategorie a tratě: děti ročník narození 2017 a mladší: 100 metrů, děti 2015 - 2016: 200 metrů, děti 2012 – 2014: 400 metrů, děti 2009 – 2011: 650 metrů. Prezentace: 9.45 – 10.45 hodin.

Kvalitnější zázemí pod Peklákem

Bike park Peklák průběžně zkvalitňuje své zázemí. Přesvědčit se o tom budou moci v neděli 25. června také účastníci 14. Českotřebovského cyklomaratonu.

U dolní stanice lanovky „vyrostla“ nová budova s nezbytným technickým zázemím (půjčovna kol, dílna), na terase nechybí několik pohodlných křesílek. O pár desítek metrů níž, na rozlehlém parkovišti, je zbrusu nová buňka se sprchami a sociálním zařízením (po dvou pro muže a ženy). O kousek dál byla instalována myčka, kde může vaše horské kolo projít důkladnou očistou. To vše dohromady za pár drobných…Připomínáme, že v těsném sousedství fotbalového stadionu probíhá rozsáhlá rekonstrukce Kubelkovy ulice. Bikerům to do jisté míry komplikuje příjezd na parkoviště pod Peklákem, doporučujeme počítat s desetiminutovou časovou rezervou. Na viděnou 25. června!