Zápasníci DSC GYM Česká Třebová bojovali v jeden den na třech frontách


Sobota 27. května přinesla českotřebovským sportovcům obrovský úspěch.  V ten den se konaly tři velké turnaje v BJJ a před trenéry tak vyvstal nelehký úkol, optimálně obsadit dvě tuzemská a jedno zahraniční kolbiště.
První sobotní turnaj se konal v Brně pod názvem TATAMY 5. Náš oddíl reprezentovaly převážně děti od pěti do čtrnácti let a tým doplnili i čtyři dospělí. V silné zahraniční i domácí konkurenci, turnaje se zúčastnilo 39 týmů z Česka, Slovenska, Rakouska, USA a Ukrajiny, si Třebováci přivezli 27 medailí. Obrovským úspěchem je fakt, že samotné děti  získaly 10 zlatých, 6 stříbrných a 5 bronzových medailí, celkově obsadily 1. místo a staly se tak nejlepším týmem turnaje. Cenné je i to že pro některé mladé sportovce to bylo jejich první turnaj v životě a hned dosáhli na takový úspěch.
  
ČÁST DĚTSKÉHO TÝMU S POHÁREM ZA NEJLEPŠÍ TÝM TURNAJE TATAMY 5 BRNO - VPRAVO TRENÉR LUKÁŠ JANDA A PŘEBÍRÁNI TROFEJE ZA NEJLEPŠÍ TÝM
 

NA 1.A 3. MÍSTĚ DAMIAN PELLATI A ALEX JANDA / TŘETÍ MÍSTO FRANTIŠEK KRYSTL / DRUHÉ MÍSTO ŠÁRKA ŘÍHOVÁ / ROZALIE NOVOTNÁ A POHÁR ZA NEJLEPŠÍ TÝM DĚTÍ


Současně s turnajem brněnským se konal v Praze AJP TOUR PRAGUE, na který se vypravila pětice dospělých.
Z hlavního města neodjela s prázdnou a ziskem tří zlatých, dvou stříbrných a jedné bronzové medaile obsadila v konkurenci 30 týmů parádní 4. místo.

SESTAVA TRENERŮ NA BRAZILSKÉ JIU JITSU S MICHALEM VEBREM, HLAVNÍ TRENER, LUKÁŠ JANDA, DAVID SEDLÁK A TADEÁŠ SMEJKAL

Na poslední NAGA GERMANY odcestovala do německého Kaufungenu dvojice našich zkušených zápasníků. Michal Vebr a Ema Tesařová nenechali nikoho na pochybách, že budou patřit ve svých kategoriích k nejlepším. Výsledkem zápolení byly tří zlaté a jedna stříbrná medaile a navíc oba získali PÁS  CHAMPIONU.
Výslednou bilancí náročných sobotních turnajů je zisk 37 medailí, které závodníci přivezli do České Třebové.
Chtěl bych jim poděkovat nejen za bojovnost, kterou zúročili poctivou přípravu, ale především za vynikající reprezentaci našeho klubu a České Třebové, které právem náleží titul MĚSTO SPORTU.
Velký dík patří celému týmu DSC GYM, rodičům, sponzorům a všem, kteří nás na této úspěšné sportovní cestě podporují.  Lukáš Janda