Českotřebovský zápasník dominoval

na gala večeru MMA v Sokolově


Často přinášíme informace o úspěších českotřebovských zápasníků v brazilském jiu jitsu, ne každý však ví, že třebovský oddíl vychovává i borce MMA. Jedním z nadějných začínajících zápasníků tohoto sportu je Lukáš Kačurik, který se druhý červnový pátek zúčastnil osmého ročníku gala večeru MMA  pod organizací I AM FIGHTER v Sokolově.
Do Karlovarského kraje odjel tak trochu „na zkušenou“. Dosud se ve své váhové kategorii  (-72 kg) zúčastnil pouze dvou zápasů, které sice ve své amatérské kariéře vyhrál před limitem, ale větší zkušenosti mu přece jen chyběly. V sokolovské aréně čekal na Lukáše zkušený Jan Čábelka. Zápasník, který měl za sebou jedenáct zápasů, z toho šest vítězných a v současnosti je považován za vycházející hvězdu na české amatérské scéně. Lukáš vstupoval do zdánlivě nerovného zápasu s vědomím, že pokud chce být nejlepším, musí se s i nejlepšími měřit.
Na sokolovském gala večeru bylo k vidění celkem 11 amatérských i profesionálních zápasů. Lukáš Kačurik nastupoval do zápasu v hale naplněné k prasknutí, kde ho  „přivítalo ho “ i  150 bouřících příznivců soupeře. Náš borec se této bouřlivé atmosféry nezalekl a prokázal odhodlané srdce i odvahu. V zápasu, který byl vypsaný na třikrát tři minuty, byl pro všechny přítomné Jan Čábelka  jasným favoritem. Všechny sázky, vypsané na jeho výhru, však brzy padly. Již od prvního kola zasypal Lukáš soupeře přesnými boxerskými kombinacemi, které s ním očividně otřásly, a proto se soupeř snažil přenést souboj do zápasnického presu na pletivu. I přes pád na zem si však  Lukáš závěr prvního kola ohlídal. Do druhého kola vstoupil náš zápasník se stejnou taktikou , při které nenechal soupeře vydechnout . V druhé polovině kola vyvrcholila dominance našeho zápasníka tvrdou trojkombinací přesných úderů a zásahem protivníka do brady. V dvojitém krytu očekával otřesený Jan Čábelka na ukončení zápasu. Po pár vteřinách pak rozhodčí ukončil zápas, který se stal obrovským překvapením celého gala večera. Lukáš Kačurik porazil favorita na TKO a potvrdil, že i sportovci z malého města mohou dokázat velké věci . Hala ztichla  a všichni nevěřícně kroutili hlavou co se to vlastně stalo. Pak přicházela ze všech stran chvála a uznání a my jsme byli nesmírně šťastni , že se podařil tak úžasný sportovní výsledek. Třebováci v Sokolově dokázali, že se s nimi musí i v tomto sportu počítat.
L.Janda a M.Michalski