KONCERT ORCHESTRU BÝVALÝCH ŽÁKŮ ZUŠ ČESKÁ TŘEBOVÁ
Dojmy z koncertu 
V rámci Noci kostelů se v pátek 2. 6. 2023 konal v kostele sv. Prokopa v Dlouhé Třebové koncert smyčcového Orchestru bývalých žáků českotřebovské ZUŠ. Pro tuto příležitost jsme nacvičili nový repertoár, složený ze skladeb různého žánru. Úvodního slova se ujal František Mikeš, varhaník místního kostela a zároveň člen našeho orchestru. Zazněly známé filmové a seriálové melodie, hudba současná, nechyběla ani klasika. Tu reprezentovaly tři tance z Händelovy Vodní hudby a dvě árie z Kouzelné flétny W. A. Mozarta. Z filmové hudby zaujal např. hit I Will Always Love You od Doly Parton, který se stal, ve spojení s romantickým filmem Osobní strážce, osudovou písní Whitney Houston. V Manciniho ústřední melodii z filmové série Růžový panter skvěle zahrála jazzové sólo houslistka Monika Mužíková. Jedním z vrcholů večera byla opět ústřední melodie, tentokrát ze seriálu Cirkus Humberto, s procítěným sólem Františka Štancla na altsaxofon (viz VIDEO). Na závěr zazněla temperamentní skladba Crocodile rock od Eltona Johna. Hudba byla proložena recitací Edity Hrdinové Keprtové.
Z reakcí publika, které nás odměnilo po každé skladbě dlouhým potleskem, bylo zřejmé, že program byl posluchačsky vděčný a poutavý. Závěrečný potlesk ve stoje si vyžádal dva přídavky.
Jménem orchestru bych chtěla poděkovat za příležitost zahrát si v tomto krásném prostředí, dík patří také publiku za vytvoření nádherné atmosféry, a ředitelce ZUŠ Č.T. Jarmile Holcové za foto a video.
Koncert byl naším posledním v sezóně 2022/23 a moc jsme si ho užili. Uvádíme krátkou Ukázka z koncertu
Jitka Nováková
Videoukázka z koncertu ZDE

Program:

 1. G. F. Händel: Tři tance z Vodní hudby
 2. D. Parton: I Will Always Love You (ústřední melodie z filmu Osobní strážce)
 3. N. Rota: Kmotr (ústřední melodie z filmu)
 4. W. A. Mozart: Papageno suite: 2 árie z opery Kouzelná flétna
 5. K. Svoboda: Cirkus Humberto (ústřední melodie ze seriálu), sólo na altsaxofon František Štancl
 6. R. Carpenter: Top of the World
 7. H. Mancini: Růžový panter
 8. I. Ivanovici: Waves of the Danube
 9. J. Hudák: Sushi alebo halušky
10. E. John: Crocodile Rock
Houslová sóla: Monika Mužíková
Klavírní doprovod: Edita Hrdinová Keprtová, Radka Skřivánková
Přednes: Edita Hrdinová Keprtová
Umělecká vedoucí: Jitka Nováková