Skautské pálení čarodějnic mělo letos zpoždění                   
Skauti v České Třebové i harceři z Olawy opět společně
V areálu skautského domova Fr. Navary v České Třebové se sešlo o víkendu 26. – 28. 5. se na 40 českotřebovských skautů ze 3. chlapeckého oddílu a HarcerůOlawy. Bohužel slovenští skauti nesehnali vedoucího, který by účastníky doprovodil. Akci jsme museli kvůli nemoci přesunout z dubnového termínu. I tak se nám podařilo jednu čarodějnici chytnout. 
V pátek jsme po příjezdu zahrály seznamovací hry. V sobotu nás čekal výlet do Kutné Hory. Zde jsme nejprve navštívili Kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele dále jsme si prohlédli kostnici a pak jsme šli přes další městské památky až k chrámu sv. Barbory. Když se čas nachýlil, vydali jsme se na zpáteční cestu. Večer jsme u klubovny spálili čarodějnici. U ohně jsme zpívali české i polské písničky, zahráli jsme si hry. 
V neděli ráno nás čekalo balení věcí, úklid kluboven a následovala oblíbená návštěva krytého plaveckého bazénu, kde jsme se vyřádili při různých vodních hrách.     
Po návštěvě bazénu jsme se vrátili ke klubovně, kde nás čekalo už jen rozloučení a návrat domů. Doufáme, že se polským harcerům u nás líbilo a vzájemně se budeme těšit na další setkání, které nás čeká na podzim v Olawě.
Více fotografií z akce lze nalézt na našich stránkách: https://trojkact.skauting.cz/wp/fotogalerie/
Akce spolupráce s polskými harcery a skauty ze Svitu jsou podpořeny Pardubickým krajem a Městem Česká Třebová.
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová