Hokejbalový camp talentované mládeže na našem zimáku
Na webovém portálu Hokejbal.cz se o průběhu letošního hokejbalového campu, který začal v neděli 16. července v poledne píše velmi podrobně. Je zde k dispozici také bohatá fotodokumentace. Mladí hokejbalisté nejsou v České Třebové o prázdninách poprvé, obdobné v campy se zde konaly již v předchozích letech. V areálu Skalka mají mladí sportovci pro sebe prakticky na jednom místě jak sportovní zařízení, zimní a letní atletický stadion, který dokážou plně využít na několikafázový každodenní trénink, tak i ubytování a dobré stravování.  Česká Třebová se letos pyšní titulem Evropské město sportu a tento titul je zde tedy plně využit pro naši propagaci u  mladých sportovců z celé republiky. Navíc máme k dispozici plavecký bazén s welness, krásnou přírodu v okolí a dobré dopravní spojení do celé republiky.  
Podívejme se nyní tak trochu na hokejbalový web a z něho zjistěme, jak  camp mladých talentovaných hokejbalistů v České Třebové probíhá: Dívat se budeme ovšem  očima obyčejného laika, který hokejbal  nehrál a který se jenom chodí dívat na zápasy naší českotřebovské Lokomotivy.  
V neděli 16. 7. odstartoval šňůru campů camp do třinácti let, na camp v letošním roce dorazilo k osmdesátce hráčů a brankářů. Letošní sedmnáctý ročník CTM U13 má mezi sebou plno nových tváří jak mezi hráči, tak trenéry.
Hráči zavítali na třebovský zimní stadion v neděli po obědě a trenéři si pro ně přichystali hned dvě tréninkové jednotky. Ondřej Almaši a Jakub Mokříž si pro hráče připravili úvodní kondiční tréninkovou jednotku, kdy se hráči po čtrnácti dnech prázdnin nastartovali do tréninkového tempa. Na hráče však nečekala žádná hrůza, naopak trénink byl plných her a zaměřoval se na cviky, se kterými se budou mladí hokejbalisté potkávat v průběhu celého týdne. Po krátké pauze následovala tréninková jednotka se zaměřením na práci s holí a seznámení se s povrchem. Mnozí z hráčů si však povrch osahali velmi rychle.
Ve večerní části, která se během prvního dne nesla v organizačním duchu, čekala na hráče večeře a po ní každý z hráčů obdržel pamětní tričko. Následovalo ubytování a nechyběl ani večerní pobyt na venkovním hřišti. Kluci si zahráli různé míčové nebo karetní hry. Po dnešním nabitém dnu už je čekala jen večerka a nabírání sil do dalšího dne plného hokejbalu......
Druhý den campu. Hráči na campu talentované mládeže nezahálí a po úvodním dnu se obuli do předsezónní přípravy naplno. Dnes si pro hráče trenéři připravili čtyřfázovou přípravu. Od všech hráčů i brankařů je vidět nadšení na sobě pracovat i přes letní měsíce.
Ještě před ranními tréninky hráče trenéři rozdělili do dvou výkonnostních skupin. Poté už se hráči pustili do tréninků. Všichni dnes absolvovali dvě tréninkové jednotky na hřišti a dvě na kondici. Pro starší skupinu brankařů si trenéři připravili samostatný trénink. Ze kterého budou moct těžit v průběhu nejen celého campu ale i v sezóně. Během kondiční přípravy trenéři pracovali na koordinaci a základní běžecké dovednosti. Vše bylo vedeno zábavnou formou. Novou tváří na campu talentované mládeže je Natálie Pangerlová, která vede spolu s ostatními kondiční přípravu. „Vím, že CTM jsou velké akce, na které těší spousta dětí, tudíž mě velká účast nepřekvapila a je jen dobře, že děti mají chuť na sobě pracovat a trávit čas s kamarády z ostatních týmů," těší se ze zájmu dětí o camp nová trenérka.

V podvečer byla vždy na programu opět regenerace ve vířivce, nechyběl však ani pobyt venku. Někteří z hráčů hráli fotbal, jiní karetní hry. Důležitou stránkou campu je také seznámení se s hráči napříč republikou a vytvoření přátelství. Někteří z hráčů zapomněli i na stesk po rodičích nebo mobilních telefonech, které, jak už je tradicí, si většinu campu hráči neužijí. Středeční den byl  tzv. odpočinkový, ale žádné válení na programu není. Trenéři si připraví pro děti netradiční hry a dovednosti, nechyběl chybět ani oblíbený turnaj v hokejbale nebo fotbale.


Pořádání campu talentované mládeže právě v České Třebové je velké dílo zdejších funkcionářů hokejbalového oddílu TJ Lokomotiva. O pořádání campu by měla zájem i jiná města, Pro letní camp v České Třebové máme opravdu dobré podmínky a bez nich by každá snaha byla marná.  Všem, kteří se o to zasloužili bych chtěl, aniž bych psal jména (asi bych to přesně netrefil a někoho vynechal), moc poděkovat. To, že jsou naše sportovní a ubytovací a stravovací zařízení využita i během letních prázdnin pomáháme ekonomicky zajistit dobré provozní podmínky.  Jen tak dál... (mm)  

  • Zdroj: Hokejbal.cz