PIKNIK V JAVORCE  2023 - FOTOREPORTÁŽ MARTINA ŠEBELY


Pamela Rabbit (21) je všestranně talentovaná mladá zpěvačka, která momentálně studuje na Pražské konzervatoři obor zpěv. Zpívá a tancuje již od útlého věku. Přihlásila se do národního kola Eurovision Song Contest 2019. Zhruba ze tří set uchazečů vybrala odborná porota osm nejlepších. Nedávno vydala nové EP Mom I’m lostK tomu Pam říká: "Mám z toho jenom dobrý pocit. Nečekala jsem, že to o tolik poskočí. A taky z toho mám radost z toho důvodu, že jsem si konečně dokázala vytvořit okolo toho EP celý svět. Dala jsem si dohromady image, která mě baví, a fakt mám chuť ty písničky lidem pouštět, což jsem před tím neměla. Najednou mám pocit, že je to fakt super, a hrozně chci, aby to lidi viděli. Takže to je pro mě velká změna."
Pam Rabbit, vlastním jménem Pamela Narimanian, se věnuje zpěvu od dětství a studovala ho také na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Zkušenosti posbírala ale třeba i ve finále Eurovize, kde doprovázela Mikolase Josefa. Postupem let se ke zpívání přidala řada dalších činností jako hudební produkce nebo režírování videoklipů. Jak sama říká, okolo svých skladeb si vytváří celé světy, které dokreslují celkový dojem.
Pam Rabbit je česká zpěvačka a autorka s arménskými kořeny, která nemá problém s lehkostí a humorem sobě vlastním tvořit v českém i anglickém jazyce. Do povědomí veřejnosti se dostala nejen svou účastí v národním kole Eurovize, ale i osobitou a neotřelou hudbou, která přináší do české pop music svěží vítr. To dokázala nejen na svém debutovém EP Mom, I’m Lost, s nímž se dostala do nejužší nominace prestižních hudebních Cen Anděl. Z debutu pochází také její největší hity jako Ve Starym Dome nebo We’re All Gonna Fly, na kterém spolupracovala s Benem Cristovao. Na kontě má Pam Rabbit i spolupráce s kapelou Slza na tracku Padám, k němuž Pam napsala scénář a postarala se o režii. Aktuálně nejvýraznější písní známou i z radiového éteru je píseň stuck in the cloud, kterou Pam Rabbit živě představila v rámci show Cen Anděl 2022.
V českotřebovské Javorce předvedla živý hodinový program, do svého show dala všechno. Hráli ve třech a zejména bubeník  nám dělal starosti a předimenzováním  intenzity zvuku v jeho vstupech, které hrál obzvlášť důkladně.  Nahrávka ve studiovém prostředí by dokázala hlasitost omezit, v Javorce to v úvahu nepřipadalo. Pamela Rabbit vzbudila mezi návštěvníky Javorky velkou pozornost,  posluchači ji nechtěli pustit z pódia.

Hodinový koncert Pamely Rabbit byl až na závěr akce od 18 hodin. Javorecký piknik byl však program na celé odpoledne.... Fotografie Martin Šebela..

 
 
 

Javorecký piknik měl svou výtvarnou část "Kobylinec". Byl Memoriálem Alice Formánkové a vzpomínkou na její iniciativu pri organizování výtvarného happeningu v Kobylím dole. Fotoreportáž z Kobylince bude zítra. 

Vzpomínat na minulé ročníky Pikniku a Kobylince můžete u videí Českotřebovského deníku, které je zaznamenaly. Co myslíte, byl Kobylinec lepší v Javorce nebo v Kobylím dole?