ČD 262/2023   pondělí 18. ZÁŘÍ 2023


Nové video Českotřebovského deníku:
Lucie Guerra Žáková zahájila varhanní festival

  Byl to krásný koncert za velmi dobré účasti posluchačů. Na úvod koncertu se konalo slavnostní zahájení varhanního festivalu. Moderátor František Kusý dal nejdříve slovo starostovi města Zdeňku Řehákovi, který dle tradice festival zahájil. Dále promluvil farář Adam Grabiec a dramaturg festivalu Mgr. Jan Lorenc. Posluchači vyjádřili své dojmy jednak velkým potleskem, jednak potom ve velkém počtu i osobním poděkováním interpretce, která přijela do České Třebové koncertovat až ze Španělska.... Ve videu jsou tři ukázky historických španělských varhanních skladeb z 18 - 20 století a rozhovor s česko-španělskou interpretkou Lucií Žákovou. Vzpomínala i na svá minulá vystoupení v České Třebové ať již sama nebo i se svým manželem, který se také věnuje varhanní hudbě. 
Hokejbalisté mají smůlu na hokejkách: prohráli na samostatné nájezdy!

Fandové českotřebovského hokejbalu  stále čekají na první prvoligové body. Dnes od 13 hodin odpoledne se hrálo třetí ligové kolo, v  Benátkách jsme hostili Vlčí smečku Ústí nad Labem.  Zápas plný očekávání se nakonec nevydařil. Českotřebovská Lokomotiva sice vedla 1:0 ale soupeř nejen vyrovnal, ale ve druhé třetině dvakrát vedl.  Naštěstí  Lokomotiva vyrovnala Nerozhodlo prodloužení, až samostatné nájezdy. A zde bohužel Českotřebováci zklamali.  Zatímco soupeř dvakrát skóroval, tak domácí hráči Zdeněk Smutný a David Levý neproměnili.  Vyjmenujme alespoň střelce českotřebovského týmu: Hned v 11. minutě skóroval Válek (1:0), potom ve 28. minutě Zdeněk Smutný vyrovnal na 2:2 a po rychlém dalším gólu soupeře stačil ještě před koncem druhé třetiny Zdeněk Smutný znovu vyrovnat na 3:3. Českotřebovský deník na zápase natáčel video a tak všechny důležité momenty zápasu bude možné znovu shlédnout.

Fotbalové béčko rozstřílelo Moravskou Třebovou

V neděli podvečer od půl páté se hrál  zápas dalšího podzimního soutěžního kola v krajské I.B třídě. Béčko mělo velmi dobrá den, zejména druhý poločas tohoto zápasu. Od druhé minuty domácí prohrávali 1 : 0, do poločasu stačili vyrovnat a v druhé půli přidali dalších 5 branek. A to soupeř byl v tabulce na druhém  místě za Dobříkovem,  Českotřebováci osmí. Nyní se pozice českotřebovského B týmu zlepšila, v tabulce poskočili na páté místo, mají 10 bodů a aktivní skóre 16:11.  Příští týden hrají venku, soupeřem bude Kunčina, která je nyní třetí. připomeňme, že naše Béčko j v této soutěži nováčkem.

Přípravné zápasy Kohoutům vyšly na 100% 

Také ve čtvrtém přípravném utkání se českotřebovským Kohoutům dařilo, v generálce na nový ročník krajské ligy Pardubického a Královéhradeckého kraje si bez problémů poradili s týmem Třebechovic.
Česká Třebová – Třebechovice pod Orebem 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
Branky: 7. Prachař (Král, Ostřanský), 17. Jelínek (Pavlovský, Semorád), 28. Prachař (Vašíček, Drtina), 34. Semorád (Jelínek), 38. Drtina (Martinec, Pavlovský), 50. Vaňo (Rozlílek), 53. Vaňo (Král), 55. Semorád (Jelínek, Pavlovský), 60. Rozlílek (Pavlovský, Hradil).
Rozhodčí: Vrba – Melichar, Najmon. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváků: 105.
Česká Třebová: Vlk– Vašíček, Jelínek, Drtina, Král, Hradil, Leder, Blažej, Havránek – Semorád, Martinec, Pavlovský – Veverka, Prachař, Ostřanský – Rozlílek, Stolín, Plášek – Čada, Vaňo, Fiala.



Dětský den v areálu Podbranská vydařený 
Dosud to bylo tak - když akce pro děti nebo rodiny s dětmi, tak jedině v Javorce. A dnes v  neděli 17. září bylo dokázáno, že to tak být pořád nemusí. Spojením sil podnikatelů v areálu Podbranská s možnostmi zde působící Taneční školy vznikl zajímavý celoodpolední program pro děti a celé rodiny. Je těžké o tom jenom psát, bylo to třeba prožít. Snad pomůže pár uvedených fotografií, ale ještě lépe pak  video, které zde Českotřebovský deník natáčel. Bude připraveno v krátké době a ukáže veškeré zdejší činnosti tak, jak se zde odehrály. Počasí opravdu přálo a to bylo ze všeho nejdůležitější.  Byla to akce nejen pro maminky s dětmi, byly zde celé rodiny, také babičky a dědečkové, pro každého zde bylo něco. Hry a soutěže, nejmenší i větší  děti, skákací hrad, kreslení a malování spousta barevných balónků, taneční kreace a také animační programy, kdy celý areál ožil poskakující mládeží. Tančilo se ale také "nahoře" ve studiu Taneční školy, kde byl Den otevřených dveří . Byla zde také další místa pro dětskou aktivitu. A spousty občerstvení.
Za aktivitu je třeba poděkovat  firma SAMM Soňa Mužiková,  Autoservisu Synek, a podílel se také Dům barev a samozřejmě Taneční škola.  Zmíněné firmy zde také nabízely svoje služby....
Přidáváme další fotky: