21. září byla v Městském muzeu vernisáž výstavy NA HOUBY !                


Z vernisáže pár fotografií a také videoaktualitu. 

V  českotřebovském městském muzeu byla ve čtvrtek 21. dubna slavnostně otevřena výstava, na které si přijdou na své jak přátelé výtvarného umění, ale také milovníci přírody, a zvláště pak mykologové. Výstava nesmírně pestrá a zajímavá. V městském muzeu bude otevřena až do 12 listopadu. 

Na vernisáži vystoupila s popisem expozic ředitelka Městského muzea Mgr. Jana Voleská a také mykolog spolupracující základní organizace ČSOP Podorlicko Česká Třebová Martin Mička. Na vernisáži byla velká účast veřejnosti a věřím, že poutavé téma a rozmanitost expozic zajistí také velkou návštěvnost výstavy. Hudební stránku vernisáže zajistila českotřebovská skupina Volnost.

Českotřebovský deník natočil mimo předkládanou aktualitu z vernisáže natočil na výstavě daleko více materiálu, které budou využity v dokumentu o výstavě včetně rozhovorů s hlavními aktéry a komentovanou prohlídkou.

Jak je vidět, tak o houby je velký zájem. Opravdu je na výstavě co prohlížet. Výstavu připravilo městské muzeum  ve spolupráci se zO ČSOP Podorlicko a zejména pak mykologem Martinem Mičkou a také získalo řadu odkazu na soukromé sbírky, stojí to za podrobné prohlédnutí. Nevěřil jsem , že expozice může být na výstavě hub tak pestrá a zajímavá!   (mm)