Českotřebovský kohoutek 2023 - festival pro rodiny s dětmi. Foto Martin Šebela


Hastrman uprostřed Javoreckého rybníčku má letos svoje 75. narozeniny. Každý ve městě ho určitě zná. Na takový frmol, jako zde byl v sobotu 3. září, není příliš zvyklý.  Po několikaleté přestávce se v Javorce  konal obnovený festival Českotřebovský Kohoutek, tradiční akce městské knihovny, letos velmi dobře podpořená také českotřebovskými skauty.  V parku bylo opravdu živo, tako v okolních ulicích nebylo kde zaparkovat. Akce se vydařila  přesně tak, jak si pořadatelé z českotřebovské městské knihovny naplánovali.  
Byla to opravdu velká přehlídka disciplín pro děti od nejmenšího věku po věk školáků základní školy. Skauti se ukázali jako spolehlivý partner, přípravu vzali za svou a všechno klapalo do detailu.  Stany pro nedělní akci vyrostly kolem hříbku již během soboty. Konalo se také několik divadelních představení.  
Do  video aktuality Českotřebovského deníku jsme zařadili jako ukázku jen přehledný výběr z možností, které se v Javorce nabízely. Pohádky se nevešly, budou zařazeny až do širšího dokumentu.  Rozsah akce je možné posoudit také z dále uvedené fotoreportáže Martina Šebely. Ukazuje  také záludnosti skautské stezky a doprovodný program odpoledne, které bylo opravdu určeno pro celé rodiny s dětmi.  Českotřebovský kohoutek by se nemohl uskutečnit bez podpory města a Pardubického kraje.  A také bez pěkného počasí, které letos dětem, ale tím i pořadatelům přálo.  (mm)