Olympiáda seniorů 2023                                                                                   


V pátek 8. 9. 2023 pořádala místní organizace Senioři ČR  pod patronací Městského úřadu a ve spolupráci s DDM Kamarád druhý ročník olympiády seniorů.
Celkem 58 seniorů z České Třebové, Poličky a Litomyšle zápolilo na atletickém stadionu na Skalce v deseti disciplínách: hod granátem, běh mezi kužely, slalom s míčkem na pálce, střelba hokejkou na branku, hod na kroužky, šipky, pytlový terč, lovení ryb, kop na branku a labyrint.
Každá disciplína byla vyhodnocena zvlášť a na závěr tedy rozdal starosta města p. Zdeněk Řehák celkem třicet medailí. Akce, kterou moderoval p. Jiří Holý,  byla podpořena projektem „Obec přátelská rodině a seniorům“.
Při nástupu zúčastněných zazněla zdravice a poděkování hlavní organizátorce této akce - předsedkyni MO Senioři ČR pí Miloslavě Kroftové, která se pro nemoc nemohla zúčastnit. Velké díky však patří všem, kteří se zúčastnili, ať už jen jako diváci, či jako sportovci,  ale hlavně pak všem, kteří se na této akci podíleli při přípravě i jejím hladkém průběhu.
Mirka Červinková   Autor fotografií: Michal Horák