Pěšky do školy s Habrmankou!           


V týdnu od 18. do 22. září 2023 se naše škola zapojila do akce Pěšky do školy, kterou pořádá organizace Pěšky městem v rámci Evropského týdne mobility. Letos se do výzvy zapojilo téměř 450 škol různého typu a do školy po svých se tak vydalo přes 100 000 žáků z celé republiky.
A jak jsme se zapojili my? U vstupu do školy upozorňovaly na akci plakáty vyrobené dětmi a lákaly k zapojení. Před školou po celý týden ráno hrála hudba a moderátoři z řad našich žáků zpovídali příchozí. Některé třídy si navíc připravily doprovodné aktivity. Žáci natáčeli cestou do školy videa, která byla zveřejněna na sociálních sítích. Poslední den mělo velký úspěch ranní cvičení s hudbou. Zaregistrované třídy zaznamenávaly způsob dopravy žáků do školy, přičemž získávaly body, nejvíce za celou cestu pěšky, jízdu na koloběžce či na kole nebo využití hromadné dopravy.
Touto aktivitou jsme chtěli upozornit na nevyhovující dopravní situaci před školou, naučili děti více se hýbat, a aby se cesta do školy pěšky stala přirozenou a pravidelnou pro větší počet našich žáků.  ZŠ Česká Třebová, Habrmanova ul.