Příloha Českotřebovského deníku  16 / 2023 

                                               Taneční škola - Mistři ČR 

 

 
Vrcholem podzimní tanečních ligy v disciplínách Hip Hop a Popping bylo Mistrovství České republiky, které se konalo v prosinci v Prostějově.
Od září do prosince probíhaly soutěže v rámci ligových soutěží, přičemž regiony Čech a Moravy měly své vlastní žebříčky.  Každý tanečník během těchto soutěží získával body do celkového umístění. Na základě umístění byly udělovány nominace pro Mistrovství ČR. Na Mistrovství ČR se obě ligy spojily a tanečníci se utkali v bojích o nejlepší umístění a tituly.
Většina našich tanečníků získala nominací na MČR s přímým postupem. Těm, kteří se přímý postup nezadařil, měli příležitost kvalifikovat se v průběhu Mistrovství ČR.
V kvalifikačních kolech se zadařilo Emmě Voborové, Báře Vojáčkové a Elišce Ježové. Po nich následoval celodenní soutěžní maratón postupových kol, následovala semifinále a finále.  Nebylo vůbec jednoduché udržet nervy na uzdě, koncentraci před výkonem a dostavilo se i mimořádné fyzické vyčerpání.
Domů jsme si z Prostějova přivezli dva tituly Mistr ČR, dva tituly Vicemistr ČR, jedno třetí místo, dvě účasti ve finále a čtyři vítězství v žebříčku.
S podzimní ligou jsme se tímto rozloučili a do března máme soutěžní pauzu, musíme se ale stihnout připravit na soutěže velkých formací, dokončit a vytancovat soutěžní choreografie, připravit kostýmy.
Doufáme, že stejně jako podzimní soutěžní sezóna pro sóla, dua a malé skupiny, i ta jarní pro velké formace bude minimálně stejně úspěšná.

MEDAILOVÁ A FINÁLOVÁ UMÍSTĚNÍ
1. místo - titul Mistr ČR Prossa Martin (MČR sólo dospělí), postup do finále
1. místo - titul Mistři ČR Prossa Martin - Lenka Špajsová (MČR duo popping)
2. místo - titul Vicemistři ČR Linhartová Anděla - Prossa Martin (duo dospělí), postup do semifinále, postup do finále
2. místo - titul Vicemistři ČR Angels (dospělá malá skupina), postup do finále
3. místo - Prossa Martin (popping sólo dospělí)
5. místo - Martincová Kateřina (sólo dospělí), postup do semifinále, postup do finále
5. místo - Bandidos (juniorská malá skupina), postup do semifinále, postup do finále

VÍTĚZOVÉ ŽEBŘÍČKU ČECHY
Prossa Martin (sólo dospělí)
Linhartová Anděla - Prossa Martin (duo dospělí)
Angels (dospělá malá skupina)
Prossa Martin - Lenka Špajsová (duo popping)
Šárka Prossová,  Taneční škola Česká Třebová