Výstava výtvarného oboru ZUŠ Česká Třebová 

                                               Prostory rozzářily zajímavé výtvarné práce 

 

 
Výstava v Galerii Kulturního centra je otevřena od 4. do 18. ledna 2024.   Vernisáž výstavy se konala v malém sále Kulturního centra, kulturní program zajistil hudební obor školy.  Bylo to setkání s rodičovskou veřejností, o výstavě a práci a jejím zaměření v letošním školním roce pohovořily dvě učitelky výtvarného oboru Aneta Pirklová (keramika) a Mgr. Markéta Doležalová,  Paní učitelka Libuše Neradová byla omluvena pro onemocnění.  Následovala prohlídka výstavy. Výstavní síň - jindy vážná a potemnělá  se při této výstavě naopak rozzářila naplno. Obrázky byly všude kam oko dohlédlo, od zemně až vysoko v prostoru nebo na stěhách,  dvourozměrné i třírozměrné. Mnoho nápadů dovedených až do dokonalosti.
Společným jmenovatelem všech vystavených prací je čas.  Na ZŠ mají časový stroj, který dokáže přenášet žáky a učitele výtvarného oboru  do různých historických epoch a zde pak výtvarně znázorňovat jak v kresbách, tak i v 3D provedení  v keramickém oddělení náměty, které dobu charakterizují.  Na toto téma také hovořily obě učitelky výtvarného oboru v úvodu vernisáže.  Jediným problémem, se kterým se  nedokázali vyrovnat jsou malé prostory  výstavní síně, neboť kvalitních prací pro výstav bylo připraveno mnohokrát víc, než se podařilo nakonec vystavit. Je třeba to prohlédnout v klidu. Invenci i provedení musím pochválit, tato výstava v ničem nezaostala za těmi předcházejícími.  Ta poslední se konala  v říjnu 2022.
Českotřebovský deník natočil na vernisáži výstavy výtvarných a keramických prací  žáků výtvarného oboru  ZUŠ krátké video.
ODKAZ NA VIDEO ZDE