Příloha Českotřebovského deníku 

                                               54. Lidový ples v České Třebové byl opět na Horách  

 
  V sobotu 10.2.2024 se konal v pořadí již 54. Lidový ples v České Třebové. Letos opět po roce jeho návštěvníci zamířili do sálu Restaurace na Horách u České Třebové. Přestože je toto místo mimo město, nabízí rodinnou atmosféru a možná i právě proto byla byla kapacita sálu naplněna.
Tradičně kvalitní zábavu podpořila svým hudebním doprovodem kapela Combo 2 z Litomyšle. Na široký repertoár písní se tančilo v rytmu standardních i latinsko-amerických tanců, z těch známých můžeme zmínit polku, valčík, waltz, tango, cha-chu, jive, ale i foxtrot či blues a freestyle. Velmi příjemně a vkusně se moderování plesu zhostila Zuzka Kupková.
Pro všechny zúčastněné byla připravena bohatá tombola, která čítala přes 320 cen. Vyhlášení velké tomboly proběhlo o půlnoci, šťastní vylosovaní se radovali z hodnotných výher, např. z vyhlídkového letu či z pobytových voucherů.
Velké poděkování patří všem sponzorům a dárcům, mezi kterými byli lokální podnikatelé, jednotlivci, ale také politici, jako např. radní pardubického kraje pro sociální oblast Pavel Šotola, náměstek hejtmana pardubického kraje Roman Línek, europoslanec Tomáš Zdechovský, ministr zemědělství Marek Výborný a náměstek hejtmana Jihočeského kraje a kandidát do Evropského parlamentu František Talíř, který se plesu osobně zúčastnil a ve svém úvodním pozdravení zmínil, že vytváření hodnot mezi lidmi je hlavně o vztazích, a že ples je k budování vztahů výborná příležitost.
Velké poděkování patří všem pořadatelům plesu, to nezapomněl při pozdravení hostů zmínit lídr Koalice pro Českou Třebovou Petr Skopal. Mezi hosty, kteří zavítali na ples byl také nový a usměvavý kněz českotřebovské farnosti otec Adam Grabiec. Dáli Bůh, čeká nás příští rok půlkulatý 55. Lidový ples a my doufáme, že si najde své příznivce, se kterými si společenský večer opět užijeme.  Za organizační tým Lidového plesu  Martin Voleský.  Foto Martin Šebela.