Příloha Českotřebovského deníku   

                                               Aktivní senioři soutěžili v Pardubicích

 

Ve čtvrtek 22.2.2024 se osmičlenná skupina z místní organizace Senioři ČR zúčastnila sportovních her v Pardubicích. Soutěž se odehrála v nafukovací sportovní hale  T.J. Sokol Pardubice na Olčinkách a probíhala v sedmi disciplínách: discgolf, košíková, bolaball, střelba na  florbalovou branku, driblink mezi kužely, střelba na maketu hokejového hráče a střelba lukem. Sportovních her se účastní družstva po osmi sportovcích z klubů a organizací z různých koutů kraje. Českotřebovští senioři se sportovních her zúčastňují pravidelně, i tentokrát byli úspěšní, domů přivezli pět zlatých medailí a tři bronzové.

Mirka Červinková

Sportovní hry se konaly, také již tradičně, pod záštitou radního Pardubického kraje Ing. Alexandra Krejčíře, který nám takto významně pomohl s úhradou nákladů za pronájem sportoviště. Účastníci  včetně rozhodčích, několika diváků a organizátorů se příjemně pobavili, užila si další zajímavou pohybovou aktivitu, která ovšem byla také energeticky náročná
V našem Pardubickém kraji je celkem 16 klubů seniorů, nejvíce na Pardubicku, kde městský výbor zašťituje Klub vojenských důchodců Pardubice-Polabiny,
SEN-SEN organizace Pardubice, Klub seniorů č. 26 Pardubice, Klub seniorů č. 28 Pardubice, Klub seniorů Archa a klub seniorů Ohrazenice.
Dále pracují Klub seniorů Brandýs n.O., Svitavy, Seniorklub města Ústí nad Orlicí, Klub seniorů Králicka, Klub seniorů Žamberk,  Klub seniorů Synthesie Semtín, Chrudim, Lázně Bohdaneč, velmi aktivní je i náš Klub seniorů Česká Třebová, který vznikl v r. 1990 prakticky současně s celorepublikovou organizací a má velký počet členů.