Kohouti = Mistři Východních Čech  



HC Kohouti Česká Třebová - Spartak Nové Město nad Metují  4 : 3
Po třetinách 1:1. 0:0 2:2 po prodloužení !

Branky a nahrávky: 1. Martinec (Jelínek), 48. Martinec (Veverka, Vašíček), 60. Jelínek (Semorád, Martinec), 65. Pavlovský (Ostřanský, Drtina) – 5. Bucek (Černý, Kubišta), 45. Kubišta, 55. Bucek (Dufek, Černý)
 HC Kohouti Česká Třebová: T. Vlk (M. Kadlc) — T. Jelínek, M. Drtina, P. Jemelka, D. Král, D. Blažej, J. Vašíček, V. Leder, Z. Hradil — J. Stolín, M. Ostřanský, V. Veverka, K. Plášek, J. Semorád, J. Martinec, J. Čada, J. Fúzik, T. Prachař, M. Pavlovský
TJ Spartak Nové Město nad Metují: J. Čáp (Z. Biegl) — R. Velinský, M. Pohl, J. Mert, D. Dufek, V. Šrenk, L. Burdych, K. Kubišta — J. Černý, V. Koudelka, L. Prouza, D. Vanát, O. Šťastný, O. Zámečník, D. Bureš, J. Řehák, J. Bucek, J. Řezníček, D. Reichmann
Rozhodčí: Petr Rulíček, Martin Vepřovský — Tomáš Jiruška, Jan Kopecký  Diváci: 750

Je to potvrzeno, třetí finálový zápas znamenal třetí výhru, i když velmi těsnou a bylo to po napínavém boji od začátku až do konce. Fanoušci pomáhali i v dobách, kdy se  hráčům nedařilo, fan klub Kohoutů se ukázal v tom nejlepším světle. Protože během sezóny Kohouti vybojovali mnoho  důležitých zápasů, ale ten dnešní, třetí finále byl opravdu důležitý a výsledek byl na vážkách až do samotného konce.  Kohouti se sice rychle ujali vedení  hned v první minutě zápasu, ale potom to dlouho  nevypadalo o na výrazné vítězství a potom dokonce ani na vítězství vůbec. Hra se nedařila, soupeř, který má skutečně vynikající hokejisty se předváděl a opravdu nás chvílemi i školil.  Navíc se podařilo zařídit dvakrát chyby při střídání a to znamenalo oslabení ... A ve třetí třetině  místo závěrečného finiše nastal opak, inkasovali jsme a hosté byli ve vedení  Před koncem se taktizovalo, co kdyby to vyšlo. A skutečně se podařil zázrak. Po buly, které bylo 15 sekund před koncem ještě v čase 19:55 padla vyrovnávací branka. Právě v tuto chvíli jsme vzali hostům vítězství, které si možná i zasloužili.
Prodloužení se hraje 3 na 3. Je to také plné taktizování a opět nám to vyšlo! 27  sekund před koncem pětiminutového limit, tedy v čase 4:33  je rozhodnuto. Zařídil to Pavlovský!  Kohouti jsou Mistři Pardubického a také Královéhradeckého kraje. Radost, medaile, poháry...  Vladimír Martinec nepřijel s poháry pro vítěze krajské ligy zbytečné!
Z té radosti přidávám pár fotek. Zítra bude navíc na webu Českotřebovského deníku video. Snažil jsem se natočit všechno podstatné,  takže materiálu je dost, zpracovat to dá práci, takže až zítra. Nejdříve bych  jako rychlou reakci publikoval krátké video video z vítězného prodloužení. No a pak vypukla ta velká radost... (mm)
Video z rozhodující části - prodloužení zápasu bylo publikováno videoportálu facebooku Českotřebovského deníku
Odkaz na video najdete ZDE