Příloha Českotřebovského deníku   

                                               V lese na Pekláku  se pracuje, chystá se nový trail  


Bikerezort Peklák je v přípravě na novou bikovou sezónu.
Většina sjezdových linek prochází rekonstrukcí, přibude nový úsek na trati Zmije, dále bude nová sekce na trati Bukovka (tato trať se bude nově jezdit v opačném směru), nově bude proznačena okružní trasa "Happyna" – zvlášť vhodná pro elektrokola, v horní stanici přibude servisní stojan a nabíjecí stanice elektrokol, v minikempu bude nově místo pro mytí nádobí, dále se můžete těšit na novou myčku kde bude možno platit i bezhotovostně, dojde k výměně sjezdových kol v půjčovně za nová a nově budou v nabídce i celoodpružená kola juniorská.
Letní provoz odstartuje 1.5.2024, což je zdánlivě pozdě, protože jaro si dalo letos naspěch a některé jiné areály už jezdí. Dnes 23.3. třeba spustili provoz Jedovnice. Tady Eko Bi pouští rezort (tedy vlastně vlek) až od května, i když "pěšky" nebo stoupacím trailem se nahoru na kopec také dostanete. Ovšem je třeba dbát opatrnosti - na obnově a opravě tratí ještě pracuje a jednak zde probíhá těžba dřevní hmoty. Proto  lesáci a majitelé pozemku časnější start do sezóny nepovoluji. Navíc nahoře se intenzivně těži a některé úseky stezek byly zničeny a musí se obnovit. Snad právě díky této těžbě se nyní bikerům otevírají nové pohledy na město.
Nicméně bikeři jsou na jaře natěšeni a myslím, že bude stát za to dále jednat o možnosti alespoň částečného provozu areálu o víkendech, kdy se přece v lese nepracuje.  Když se nedaří zimní provoz, bylo by dobře se snažit zajistit co nejintenzivnější využití jarní sezóny. Současnou situaci můžeme zdokumentovat na dále uvedených čerstvě pořízených fotografiích:  (Foto  Petr Skopal, středa 20. března 2024 )