Příloha Českotřebovského deníku   

                                               Sokolské šibřinky 2024 - odpolední rej masek pro děti 

 

Sobota 16. března patřila v sokolovně na Skále zábavě dětí i dospělých, bylo zde opravdu živo. Odpoledne se konala slavnost pro dětí večer pak byla sokolovna určená dospělým Za vzorně připravené Sokolské šibřinky je třeba poděkovat celému realizačnímu týmu, který vše připravil do posledního detailu.  Zejména v případě odpolední akce pro děti bylo znát, že mají s pořádáním takové akce velké zkušenosti, že mají všechny soutěže dopředu připravené a všechno také dobře klaplo. Účast byl dobrá, ani nevadil termín, který se kryl s ukončením jarních prázdnin. Také večer, kdy dost velkou část účastníků tvořila skupina ze zdejšího spolku Senioři ČR. Ukázali, že se dovedou bavit na dobré úrovni.

Šibřinky se odlišují od jiných dětských karnevalů tím, že  se pořádají ve sportovním prostředí a proto bylo možné připravit i takové soutěže, které prostě jinde nesvedou. Spokojené byly děti a spokojení byli i rodiče. K odpolední zábavě  byla také diskotéka. Nic nebylo ošizeno, všechno bylo připraveno na sto procent.  To platí  také pro večerním dění, kde ke spokojenosti  všech zahrála živá kapela a kde bylo možné shlédnout v předpremiéře část sletové skladby "Babí léto" pro ženy a seniorky. V T.J. Sokol Česká Třebová se nácviku účastní 17 žen,  kterou ženy v českotřebovském Sokole nacvičují Na šibřinkách zatím vystoupila s ukázkou jen menší skupina. 

Českotřebovský deník  přišel natočit jak odpolední rej dětí, tak  večerní šibřinky pro "velké" a máme tak zaznamenánu také ukázku z části zmíněného sletového vystoupení, se kterým vystoupí českotřebovské sokolky v květnu na oblastním sletu v Městečku Trnávka, tak na župním sletu v Pardubicích. A potom samozřejmě i v Praze. 

Uvádíme fotoreportáž Mirky Červinkové  ze sobotního odpoledne. Fotoreportáž z večerního programu pro velké a dospělé. Najdete ZDE


   

 

   

   

 


 Neméně zajímavá je fotoreportáž z večerního programu pro velké a dospělé. Najdete ZDE