Českotřebovský deník 156/2023 (3/6)
Sobota plná událostí:

1) Zastávka spanilé jízdy veteránské policejní techniky u zimáku na Skalce.
Více ve zvláštním příspěvku ZDE, je zde již publikované video i fotoreportáž Martina Šebely. 

2) Rozhodující finálový souboj v play-off II. hokejbalové ligy v aréně v Benátkách
Lokomotiva vers. Letohrad B.
Českotřebovský deník připravuje ze zápasu video. Zápas skončil ve prospěch domácích, ovšem po velkém boji. O zápas byl velký zájem, podle zápisu zápas sledovalo 153 diváků, více než podvečer ve fotbalovém stánku Pod Jelenicí. Auta parkovala podél celé komunikace v Benátkách.
Ze začátku se domácím nedařilo a ani delegovaní rozhodčí Štěpán Kánský a Lukáš Liška domácím vůbec nepřáli.  Vylučovali daleko častěji domácí hráče a dali šanci soupeři k dosažené branek. Hosté pak využili 3 přesilovky, domácí nevyužili žádnou. Hrálo se i dokonce v oslabení o dva hráče a není divu, že se tedy podařilo v páté a šesté minutě dvěma slepenými góly Letohradským získat vedení. Do konce první třetiny však již bylo vyrovnáno 2 : 2.  Po druhé třetině ovšem domácí opět prohrávali 4 : 2. Boj byl podle branek vyrovnaný až do samotného závěru, ovšem počet evidovaných střel na branku bylo ve prospěch Lokomotivy (50:24).  Po základní době 3 x 15 minut byl stav nerozhodný 4:4 a tak se prodlužovalo. Ale ani prodloužení nepřineslo vítěze a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Tam se ukázala slabila letohradských, kteří zde neuspěli vůbec a domácí získali po velkém a dlouhém boji zasloužené třetí vítězství ve finálovém duelu play-off - tedy 3 : 0 na zápasy. Samostatné nájezdy proměnili Smutný, Pirkl a Kříž.  Lokomotiva se tedy stala vítězem druholigové skupiny Čechy východ s právem bojovat ve vyšší soutěži. Stejný úspěch již Lokomotiva dosáhla před pěti lety v roce 2018.

3) ZUŠ OPEN v Javorce - celoodpolední program všech oborů základní umělecké školyˇv rámci celostátního festivalu
(Veškeré zpravodajství tedy fotografie i video Českotřebovského deníku bude zítra večer.)

4) Fotbalový mistrovský zápas krajského přeboru FK Č.Třebová vers. Svitavy skončil velkou prohrou.
Zápas sledovalo 126 diváků. Domácí prohráli 1 : 6 když už v poločase prohrávali 0 : 5. Jedinou branku Českotřebováků vsítil v 63. minutě Vaňous.  Domácí prohrávali již po čtvrthodině hry 3 : 0 a vůbec se nedařilo. Není divu ježe FK v tabulce klesl na 10. místo a to ještě může dále ztratit, Heřmanův městech za námi má stejný počet bodů (36) a jeden zítřejší zápas k dobru.